מצגות של מרצים בשיעור – נקודת המבט של הסטודנטים

רוב המחקרים שנערכו עד היום על העברה בלמידה ומצגות מולטימדיה התעלם מהקשר בין סגנון קוגניטיבי של הלומדים , המצגות וההעברה בלמידה. נראה , עתה כי המצגת היא כלי עזר מצוין למרצה, אך מבחינה העברה קוגניטיבית היא פחות יעילה לסטודנטים או ללומדים. לפנינו עדות תומכת של סטודנטית באוניברסיטה אמריקאית  המעידה על החסרונות של המצגת מבחינתה. המרצים בקורסים באוניברסיטה ובמכללות נוטים לדקלם במהירות את המצגת ללא מתן זמן השהייה ללומדים. לסטודנטים אין מספיק זמן לרשום בצורה מסודרת את הנושאים , קשה להם להתרכז והדבר פוגע בזיכרון שלהם מבחינת קליטת חומר. סטודנטים ולומדים בכלל זוכרים טוב יותר את החומר כאשר הם רושמים בצורה מסודרת את ההרצאה בכתב ידם  ואפילו את ההסבר הסכמאטי של המרצה עם לוח וגיר. העובדה שהמרצה מעלה את המצגת מראש באתר הקורס באינטרנט אינה פותרת את הבעיה כי מבחינת העברה אפקטיבית בלמידה עדיף שהסטודנט ירשום בצורה מסודרת את פרטי ההרצאה תוך כדי שמיעה. כאשר הלומד מתעד בכתב,  בהערות  משלו וסיכום,  את החומר הוא זוכר טוב יותר את השיעור.
ראה גם :

תרבות הפאוארפוינט – כן ולא

New research: PowerPoint hinders the learning process

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

אכן, לגמרי נכון, וחבל שמורים רבים משתמשים במצגות ככלי מרכזי להוראה,מתוך הנחה שזו דרך מתקדמת ויעילה ללמידה. לצערנו הרב, וטוב שהמחקר מאשש זאת, סטודנטים רבים לא יודעים ולא מסוגלים לסכם בכתב, באופן מדויק ותמציתי, את החומר הנלמד בשיעור.

פורסמה ב 17/09/2013 ע״י יוסי אבינון