מנוע חיפוש לאיתור מידע חינוכי לתלמידי ביה"ס היסודי בארה"ב

מקור:

בארה"ב פותחה לאחרונה תוכנה ייעודית שנועדה להקל על תלמידי בתי הספר היסודיים לאתר מידע באינטרנט. התוכנה שהיא גרסה ייעודית של Watson™ מסוגלת להקל משמעותית על תהליך איחזור המידע החינוכי. מנוע חיפוש יעודי זה מתמקד באתרים חינוכיים, אנציקלופדיות וחומרי יעץ הרלבנטיים במיוחד לשיעורי הבית של התלמיד. התוכנה יודעת לחפש בו-זמנית הן מחומרים חינוכיים מותאמים באינטרנט והן ממקורות מידע המאוחסנים כבר במחשבו של התלמיד. לרשות התלמיד מותקן סרגל כלים ייעודי של התוכנה אשר בכל רגע נתון מנחה את התלמיד לאיתור המידע. התוכנה, למעשה יוצרת סביבת מידע ייעודית לתלמידי בתי הספר היסודיים בארה"ב המתמודדים עם עודף המידע האדיר באינטרנט והזקוקים למידע יותר ממוקד לצרכי שיעורי הבית שלהם. פיתוח התוכנה מעורר מחלוקת בקרב אנשי חינוך וספרנים בארה"ב הטוענים כי התלמיד חייב לעבור בעצמו את כל תהליך החקר וסינון המידע ובמנועי החיפוש הרגילים על מנת לפתח מיומנויות מידע קוגניטיביות מושכלות לאורך זמן.