מטלת הערכה – כתיבה ארוכת טווח

היעדים בחינוך לשוני –כתות ג
מטלה ארוכת טווח בכתיבה היא מטלה הבאה לקדם את יכולות הכתיבה של התלמידים בהלימה לנושא נתון, למטרה, טקסטים מלאים. בתהליך הכתיבה נקבעת מטרה משותפת הידועה לכל הקבוצה ,התלמידים  מודעים  לתכלית הכתיבה והמורה יכול לתכנן מצבי  למידה שונים כדי להגיע למימושה. בתהליך הכתיבה נקבעת מטרה משותפת הידועה לכל הקבוצה ,התלמידים מודעים לתכלית הכתיבה והמורה יכול לתכנן מצבי  למידה שונים כדי להגיע למימושה. מטלת כתיבה ארוכת-טווח היא עבודה לזמן ארוך והיא כוללת מספר מפגשים המאורגנים בכל פעם באופן מדויק. התנסות התלמידים בכתיבת מטלה ארוכת טווח כוללת סדרה של מצבים בעלי מטרה משותפת הידועה לכל התלמידים.

לפריט זה התפרסמו 2 תגובות

לצערי, לא די במילים יפות ובכתיבת יעדים. יש צורך בכתיבה מפורטת, שלב אחרי שלב ולהקצות כמה שעות של הוראת הנושא בקבוצות קטנות, כך שהכתיבה תיעשה שלב אחרי שלב ובסופה תינתן הערכה. לא יתכן שמורים יטילו את הדרישה הנ"ל כמו פצצה ויצפו שהתלמידים ישבו ויעבדו שעות בבית על הכתיבה, בזמן ובתנאים שאין להם.

כמו כן, חובה לתת אפשרות לתלמידי האולפנות והישיבות התיכוניות לבחור נושא ומאמרים ברוח היהדות, ולא לכפות עליהם מאמרים שנכתבו על ידי מחברים ברוח אחרת, כגון המאמרים הנדרשים לכתיבה בנושא פתיחת חנויות בשבת או נושאים אחרים טעונים פוליטית

פורסמה ב 30/04/2021 ע״י רות

פורסמה ב 30/04/2021 ע״י רות ר