מטלה לימודית בעבודת צוות באמצעות גוגל דוקס

המטלה הלימודית פותחה בביה"ס נווה חנה באמצעות גוגל דוקס תוך שילוב העבודה בכונן גוגל. לאחרונה הותאמה המטלה של למידת חקר בבי"ס לכלים שיתופיים מסוג גוגל דוקס. ההתאמה בוצעה בכיתה ט' שם מבצעות התלמידות מטלה לימודית בעבודת צוות באמצעות המנגנונים של גוגל דוקס בזיקה למתודולוגיה של הערכת אתרים הנלמדת בביה"ס נווה חנה מזה 6 שנים. .

כותב ראובן ורבר , מצוות המורים בביה"ס והגורם המניע את המיזם :

ברצוני להציע לכם הזדמנות להכיר את העבודה בכונן גוגל. כלי זה מאפשר לכם ליצור מסמכים, מצגות, גליונות אלקטרוניים וכו', וכולם מאוחסנים ברשת האינטרנט, נגישים מכל מחשב, לפטופ או טלפון נייד. ניתן לשתף מסמכים עם אנשים אחרים - חברים, מורים אחרים תלמידות ועד.

נראה כאן כמה חלקים של המטלה בגוגל דוקס.

"כאן העלינו את המטלה לשימוש של כל הבנות".

"לאחר מכן יצרנו טבלה בו כל צוות של בנות רשמו את שמותיהן ונושא העבודה והקישור למסמך גוגל בו הם אספו את החומר וכתבו את העבודה".

כ"כ העלינו להן מסמך גוגל כדוגמה של עבודה טובה בתור MODEL לעבודה שלהן.

"שימו לב שבעבודה הבנות בנו מפת תכנון העבודה בישום פופלט ושבצו אותו במסמך גוגל. שתי החברות של כל צוות יוכלו לעבוד על העבודה מבית הספר או מהבית של כל אחת, או מכל מקום אחר וכל השינויים נשמרו במסמך המשותף כולל כל הגרסאות הקודמות של העבודה, כך שאפשר לעקוב אחרי תהליך כתיבת העבודה והתרומה של כל חברת צוות לעבודה".

"הנה דוגמה של עבודה של צוות אחד".

שימו לב, שתוך כדי ביצוע העבודה המורים הוסיפו הערות לעבודה בתור הערכה מעצבת. הבנות יוכלו להיכנס לעבודה ולראות את ההערות ולשפר את העבודה תוך כדי ביצועה.
________________________________________
ראה גם :
קוריקולום תיכוני למאה ה : 21 אוריינות מידע בפעולה

ממצאי מחקר: הערכת מיומנויות מידע של תלמידות בכיתות ט' בביה"ס ישראלי

הנחיות כניסה ושימוש בגוגל דוקס ( ד"ר גילה קורץ)

הקניית אוריינות מידע באמצעות מרחב למידה מבוסס MOODLE

סרט וידאו : גוגל דוקס בכיתה