מחקר: חרדה ממתמטיקה משנה את תפקוד המוח אצל ילדים

Julie Rasicot. "Study: Math Anxiety Changes Brain Function in Kids", March 23, 2012.

מחקר חדש שנערך על-ידי צוות של מדענים מבית לרפואה באוניברסיטת סטנפורד (Stanford University's School of Medicine), בהנחיית פרופסור וינוד מנון (Vinod Menon), מראה שתפקוד המוח אצל ילדים צעירים בבית הספר היסודי הסובלים מחרדה ממתמטיקה שונה מאשר אצל ילדים שאינם סובלים מחרדה כזו.

מנון וצוותו ערכו סריקות של תהודה מגנטית (MRI ) ב-46 תלמידים בכיתות ב' ו-ג' הסובלים מחרדה גבוהה ומחרדה נמוכה ממתמטיקה, כאשר התלמידים עבדו על בעיות של חיבור וחיסור. התלמידים נבחנו גם על מבחנים אחרים כדי להעריך את החרדה שלהם ממתמטיקה וענו גם על מבחני אינטליגנציה ומבחנים קוגניטיביים סטנדרטיים.

לפי הדו"ח שפורסם באתר של אוניברסיטת סטנפורד , המדענים מצאו שאצל אותם תלמידים "החשים פאניקה לגבי מתמטיקה הייתה פעילות מוגברת באזורי המוח שהיו מקושרים עם פחד, מה שגרם לפעילות מופחתת באזורי המוח המעורבים בפתרון בעיות".

צוותו של מנון אמר שהוא השיג את מטרתו במציאת הוכחה ביולוגית לחרדה ממתמטיקה, בדרך כלל נתפסת דרך עדשות של התנהגות.
מנון אמר באתר האוניברסיטה ש"הממצאים שלנו נותנים תוקף לחרדת מתמטיקה כסוג של חרדה הספציפית למצב-וגירוי".

קישור לתקציר המאמר באנגלית