מה ספרו לנו קירות הכתה על שיטות החינוך החדשות

י. מילוא- שוסמן, ר. זבה . "מה ספרו לנו קירות הכתה על שיטות החינוך החדשות, בתוך : הכינוס הבינלאומי מאה שנים של מחקר וחדשנות בחינוך, הכשרת מורים וחינוך מוזיקלי" ( מכללת לוינסקי דצמבר 2012 ).

התצוגה על קירות הכתה בבית הספר היסודי מהווה את הנוף החזותי שהתלמידים נחשפים אליו מדי יום ודורשת ממעצביה השקעה במשאבי זמן, רוח וחומר המעידים כי אנשי החינוך מכירים בחשיבותה ותרומתה. למרות זאת, ולמרות הנוכחות האינטנסיבית של תכני לימוד וחינוך על מעטפת הכתה- לא קיים ניסוח ברור ומוסכם של יעדי התצוגה, לא נבדקו דרכי התהוותה ואופן השימוש בה, מעצביה לא הוכשרו לבצעה וכמעט לא נבחנה התועלת שהיא עשויה להביא. המאמר המוצע מציג קטע ממחקר ששם לו למטרה לבחון את המשמעות החינוכית והלימודית של התצוגה על קירות הכתה בבית הספר היסודי ומתמקד בתופעה שבאה לידי ביטוי בשנים האחרונות על קירות הכתה ( י. מילוא- שוסמן, ר. זבה).

תקציר ההרצאה מצורף כקובץ PDF בטור המידע מצד שמאל ( "חומרים נוספים")

לפריט זה התפרסמו 2 תגובות

שלום רב,
    האם אכן קובץ הPDF של ההרצאה זמין?
    כי מכאן זה לא נראה כך. אם אכן זמין אודה על קובץ או קישור.
    תודה,
    שלומית
    shlomit@israschool.org.il

פורסמה ב 06/10/2020 ע״י משתמש אנונימי (לא מזוהה)

שלום רב,במסגרת סמינריון בחינוך, אני חוקר את השפעת עיצוב הקירות על הלמידה. האם אפשר לקבל תמליל או סרטון של ההרצאה הנ"ל?

פורסמה ב 26/01/2015 ע״י עומר פרידמן