מה בין ספר לימוד דיגיטאלי וחינוך?

על רקע החידוש הטכנולוגי של ספר לימוד דיגיטאלי כפי שהציגה לאחרונה חברת אפל , טוען ג'יי הורוויץ במאמרון מעניין כי "בסך הכל אנחנו זוכים לספר לימוד מהסוג שהכרנו במשך דורות. אינני טוען כאן שאין מקום חשוב בתהליך הלמידה לספרי לימוד שמרכזים את המידע ה-"דרוש" לתלמיד/לסטודנט. אבל הנצחת המקום הזה בתהליכי הוראה ולמידה בוודאי איננו מהווה חידוש או מהפכה. אם במהפכה מדובר, בצעם יש כאן הפיכת-נגד שמחזירה אותנו לדפוסי הוראה/למידה שעם חשיפת מערכות החינוך לאינטרנט לפני כ-15 שנה היה נדמה שאנחנו משתחררים מהם."

מה בין ספר לימוד דיגיטאלי וחינוך?

ראה גם :

גיאוגרפיה ופיתוח הסביבה: סביבות למידה חדשות לתלמידי החטיבה העליונה

ספר הלימוד האקדמי המתוקשב בעתיד יהיה שונה מספר הלימוד המודפס

לקראת שילוב ספרים דיגיטאליים ניידים בלמידה פעילה באוניברסיטה הפתוחה

ספרים דיגיטאליים ניידים

קוראים דיגיטליים: הפרק הבא בקריאת הספר האלקטרוני בבתי ספר יסודיים בארה"ב

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

אכן, אני נוטה להסכים עם דבריו של ג'יי: התפוח של Apple, במקרה זה, לא נפל רחוק מן העץ…ספרי לימוד דיגיטליים, במתכונתם זו, אינה שונה באופן מהותי מסביבות למידה מתוקשבות כאלה או אחרות.אולי דווקא השילוב בין אפליקציות ממשפחת ה augmented reality לבין ספרי הלימוד הקלאסיים עשויה לייצר הזדמנות לשינוי מהותי בתפיסת חומרי הלימוד והאדפטציה שלהם ללומד הדיפרנציאלי.

פורסמה ב 31/01/2012 ע״י ניצן