מהפכת שיעורי הבית יוצאת לדרך

מילות מפתח: הורים שיעורי בית

דורון, א' (2018). "מהפכת שיעורי הבית יוצאת לדרך".27/06/2018

לפי ד"ר אייל דורון, חוקר ומפתח חשיבה יצירתית, מחקרים רבים ברחבי העולם הראו כי שיעורי בית אינם משפרים את ההישגים בלימודים בבית הספר היסודי וכמעט שאינם משפרים אותם בחטיבת הביניים. כך למשל, במדינות שתלמידיהן זוכים לציונים גבוהים במבחנים בינלאומיים במדעים ובמתמטיקה, המורים מטילים פחות שיעורי בית לעומת מדינות שמקבלות ציונים נמוכים יותר ויש בהן יותר שיעורי בית.

ד"ר דורון קורא במאמר ב-ynet למורים, מנהלים, הורים וילדים לחשוב יחד על דרכים יצירתיות שיחליפו את שיעורי הבית, שלדעתו "בעיקר מלמדים את הילדים לא ליהנות מהלימודים" ותורמים למתחים מיותרים בין הורים לילדים.

למאמר המלא

לקריאה נוספת

שיעורי בית. למי זה טוב?

הקשרים בין מעורבות הורית נתפסת בשיעורי הבית, התנהגות התלמיד בעת הכנת שיעורי הבית, והישגים לימודיים: הבדלים בקרב תלמידים בבית הספר היסודי, בחטיבת הביניים ובבית הספר התיכון