מהפכת חינוך בפינלנד: בתי הספר יפסיקו ללמד לפי חלוקה ל"מקצועות"

אחרי שוויתרה על לימודי כתב היד מנהיגה מערכת החינוך הפינית עוד מהפכה ראשונה מסוגה בעולם: בתי הספר לא ילמדו עוד לפי "מקצועות" או "נושאים" (כמו גאוגרפיה והיסטוריה), אלא לפי תחומים "רוחביים" שבהם ירכשו התלמידים את שלל הכישורים הדרושים להם לעולם העבודה.

הרפורמה באה על רקע השינוי שהביאו איתן המודרניזציה, התעשייה והטכנולוגיה לעולם העבודה לעומת זה שהיה קיים לפני כמאה שנה למשל. התקווה היא לאפשר לתלמידים לפתח כבר בשנות התיכון את כישוריהם המקצועיים והאינטלקטואליים בהתאם לנטיותיהם.

הרפורמה כבר נכנסה לתוקף בבתי ספר תיכוניים בהלסינקי, ועד לשנת 2020 היא אמורה להיכנס לתוקף בפינלנד כולה. בנוסף לשינוי המבני של תוכניות הלימודים ישתנה גם האופן שבו מתנהלים השיעורים: במקום שיעורים פרונטאליים שבהם המורה מדבר אל התלמידים והם יושבים ומאזינים לו, העבודה תהיה בקבוצות קטנות שבהן יצטרכו התלמידים לפתור בעיות.

למאמר באתר Ynet

ראו גם: