מדיניות חדשה לגבי מבחנים בבתי ספר יסודיים

תומר ולמר

במשרד החינוך ביטלו את המבחנים בכיתה א' וצמצמו אותם בשאר הכיתות מתוך אמונה שכך התלמידים יפגינו יחס חיובי יותר ללימודים. בחלק מהשכבות הציונים יהיו מילוליים בלבד .

משרד החינוך הורה באחרונה לבתי הספר היסודיים לצמצם את כמות המבחנים בכל השכבות, לרבות ביטולם המוחלט בכיתות א'. דרישה נוספת קובעת כי בכיתות א' עד ו' לא ייערכו בחינות פתע מכל סוג שהוא.

בשנים האחרונות נשמעו טענות בדבר כמות המבחנים שעוברים התלמידים במהלך שנה אחת. לנושא התיכונים הוקמה ועדה בראשות מנכ"לית משרד החינוך, שבוחנת את צמצום מספר הבגרויות בתיכון, ואילו עבור אלה שהתחילו את שנת הלימודים הנוכחית בבתי הספר היסודיים יש כבר בשורות משמחות.

לכתבה באתר YNET

ראה גם :

למבחני ההערכה הארציים והבינלאומיים אין משמעות עבור התלמידים, אבל הם הנפגעים מהטירוף שאליו נקלעת המערכת

נזקיה של תרבות המבחנים

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

חשוב לא להלחיץ ילדים אבל ……..מה יעשו בהשכלה גבוהה ? לא יהיו בחינות ? …בנוסף …. אלה כלים חיונכיים להפנמת החומר הנלמד יקבלו התלמידים במקום המבחנים ? ואם בכלל , מתי ואיך .

פורסמה ב 19/11/2012 ע״י חיר האני