מדברים בעד עצמם – סינגור עצמי של לומדים עם לקויות למידה

מילות מפתח:

מקור: הוצאת יסוד ומכון מופ"ת

הספר עוסק בסינגור עצמי של לומדים עם לקויות למידה – פעולה או דיבור של אדם עבור עצמו, כדי ליצור שינוי בחייו, ומכוון לאנשי חינוך בכלל ולמי שמנחים לומדים עם לקויות למידה בפרט.

בספר שני חלקים מרכזיים:

החלק הראשון עוסק בהיבטים תיאורטיים, המשמשים בסיס בפיתוח תכניות הנחיה ללומדים עם לקויות למידה. החלק מגדיר מהי הכוונה עצמי ומהו סינגור עצמי, מאפיין לומדים עם לקויות למידה, מפרט היבטים מוטיבציוניים שבבסיס הסינגור העצמי, ומציע דרכים העשויות להעצים את הלומד ולהוסיף לחוסנו.

חלקו השני של הספר מתמקד בהנחיה לסינגור עצמי, ומתאר צעד אחר צעד, כיצד מתבצעת פעולת הסינגור העצמי, ומדגים שלושה רכיבי-על הנדרשים לסינגור עצמי יעיל: ידע, מיומנות ותכונות מוטיבציוניות. בהמשך מתוארות בפירוט תוכניות המנחות תלמידים וסטודנטים עם לקויות למידה להכוונה עצמית ולסינגור עצמי ומופנית תשומת הלב למקום של השרת מורים בתחום זה. מודגמת בפירוט תכנית מס"ע (מודעות סינגור עצמי), המפתחת אצל לומדים עם לקויות למידה מודעות אישית ומיומנויות של סינגור עצמי ומובאות עדויות אישיות של מסנגרים עצמיים.

תוכן עניינים:

נספחים

מפתח נושאים

מפתח מחברים

*לספר מצורפת חוברת הנחיה לסינגור עצמי.

לפריט זה התפרסמו 8 תגובות

אני מעונינת לרכוש את הספר. מה מחירו?האם הוא מתאים לתלמיד שמתקשה לקבל את קשיי הלמידה שיש לו ובטוח שהוא מסוגל להתמודד ללא סיוע.

פורסמה ב 01/09/2008 ע״י שירלי אברג'יל

לשאלתך: סינגור עצמי היא גישה המעודדת את האדם לקחת אחריות לקידומו, בעזרת הצבת יעדים מתאימים וייצוג עצמי כדי להבטיח תנאים להשגת היעדים האלה. הגישה מתאימה לכל אדם, ונלמדת באופן שיטתי במסגרות לאנשים עם צרכים מיוחדים, כולל קשיי למידה.הספר "מדברים בעד עצמי" יצא בהוצאת מכון מופ"ת, בשיתוף עם הוצאת יסוד. פרטים על הרכישה ניתן לקבל בהוצאת יסוד בטלפון: 03-5587990

פורסמה ב 03/09/2008 ע״י לאה קוזמינסקי

אשמח לרכוש את הספר

פורסמה ב 12/09/2011 ע״י הודיה ממן

אשמח לרכוש את הספר

פורסמה ב 12/09/2011 ע״י הודיה ממן

אני מורה בכיתת ל"ל אשר מעבירה לראשונה שיעור סינגור עצמי פעם בשבועלאחר השתלמות במתי"א ראשל"צ , אשמח לרכוש ספר וחוברת להדרכה מאוד יעזור0506770714

פורסמה ב 27/11/2011 ע״י אביבית בן יעקב

שלום, רציתי לדעת האם השיטה של סנגור עצמי מתאימה גם עור ילדים עם קשיים רגשיים (שכתוצאה מהם ישנם קשיים לימודיים כמו קשב וריכוז וכד')?תודה

פורסמה ב 19/12/2012 ע״י רבקה מלכיאן

פורסמה ב 19/12/2012 ע״י רבקה מלכיאן

לרבקה, ניתן להנחות לסינגור עצמי אוכלוסיות מגוונות: ילדים ומבוגרים, עם ובלי מוגבלויות וגם עם מגוון רחב של מוגבלויות במרכז לטכנולוגיה חינוכית (מט״ח) פותחה, למשל, גירסה של תכנית לסינגור עצמי ״מדברים בעד עצמנו״ המותאמת למבוגרים עם קשיים רגשיים.

פורסמה ב 19/12/2012 ע״י לאה קוזמינסקי