לקראת שינוי משמעותי בתוכניות הלימוד של בתי הספר היסודיים בבריטניה

טלטלה צפויה במערכת החינוך הבריטית בעקבות פרסום הדו"ח הרשמי לרפורמה בתוכניות הלימוד בבתי הספר היסודיים. הדו"ח של הועדה שבראשה עמד Sir Jim Rose מאנשי החינוך הבכירים  והמעורכים בבריטניה קורא לשידוד מערכות בתוכניות הלימוד בבתי הספר היסודיים בבריטניה. Sir Jim Rose ממליץ לצמצם את היקף תוכניות הלימוד בבתי הספר היסודיים ולאגד אותם בצורה מאוזנת יותר. המטרה בצמצום היקף תוכניות הלימוד היא לאפשר העמקה רבה יותר בתכנים ובתובנות של התלמידים. עפ"י הדו"ח שהגיש Sir Jim Rose לשר החינוך הבריטי יש לגבש מחדש את תוכניות הלימודים בבתי הספר היסודיים ולקשור ביניהם. המטרה היא ליצור צביר איכותי  ומקושר של תכנים שיאפשרו קישור ומיזוג טוב יותר בין תכנים, ידע ומיומנויות. יש, אמנם חשיבות למקצועות לימוד , אך יש לתת משקל הולם ומשמעותי גם לתהליכי הבנה ומיומנויות של התלמידים . המשמעות היא הלימודים בבתי הספר היסודיים בברטניה בעשור הקרוב יהיו מכוונים יותר  לתהליכי העמקה והנחלת מיומנויות וחשיבה.  הדו"ח של Sir Jim Rose ממליץ ליצור תנאים מקדמים ללמידה חקרנית וסקרנות בבתי הספר היסודיים על ידי גיבוש מחדש של תוכנית הלימודים הלאומית ויצרת הזדמנויות ללמידה יותר משמעותית של התלמידים גם על חשבון היקף התכנים.  משקל רב יותר צריך להינתן למיומנויות קריאה ושיפור יכולת הקריאה של התלמידים. חלק מהשינוי הנדרש הוא שילוב מאוזן יותר של סביבות לימוד מתוקשבות תוך יצירת לכידות עם תוכניות הלימוד ובמידה מסוימת גם על חשבון תכנים מסורתיים כגון היסטוריה וגיאוגרפיה.