למידה עצמית של תלמידים – אפשרי?

המורה והמחנכת אורנית פרידמן מתארת את הסביבה הלימודית המקוונת מבוססת Google Site אותה תכננה לצורך למידה עצמית בבית ולא בכיתה. כותבת אורנית בבלוג שלה : "לקחתי החלטה אמיצה מאוד והטלתי את האחריות ללמידה של נושא "חוק וחברה" על תלמידיי, כשהם למעשה נדרשים להיכנס אל הקישור של אתר היחידה וללמוד את הנושא באופן עצמאי תוך ליווי שלי ובדיקת המטלות הנדרשות ביחידה. אני מדגישה שנושא זה כלל לא נלמד בכיתה, ובמקרים בהם עלו שאלות או בעיות הן הועלו בסביבת הקבוצה של הכיתה ב- Facebook שם יכלו יתר התלמידים ללמוד אף הם משאלות חבריהם.

למאמר המלא של אורנית פרידמן
למידה עצמית של תלמידים - אפשרי?

ראה גם :

התבגרותה של הלמידה המכוונת עצמית

ויסות עצמי בלמידה

פרספקטיבה של ויסות עצמי בלמידה בהערכה כיתתית בחטיבת הביניים

לפריט זה התפרסמו 2 תגובות

שלום,יזמה מבורכת לדעתי נכון לומר "למידה עצמאית" (למידה באופן עצמאי) ולא "למידה עצמית" (למידה של הפרט את עצמו).בהצלחה, מירה

פורסמה ב 03/09/2012 ע״י מירה טנצר

במסגרת לימודי התואר השני, אני עורכת עבודת מחקר המשווה בין רמת ההשגים בלמידה פרונטלית ולרמת ההשגים בלמידה עצמית, אשמח לקבל מידע מנסיונכן. תודה

פורסמה ב 14/07/2015 ע״י נאוה אביטן