לחנך לקראת קריירות בלתי קיימות

בהמשך לפרסום הדוח המתריע על כך כי רוב התלמידים לומדים מקצועות שלא יהיו קיימים בעתיד, כותב יורם אורעד במאמרון בבלוג שלו ש"כדי שהתלמידים של היום, שיהיו בעוד שנים בוגרי העתיד, יהיו מוכנים לכך צריך לחשוב כיצד להכינם אל העתיד הן במישור הפרקטי והן במישור הרגשי, לא רק משום שרוב העבודות כבר לא יהיו קיימות אלא גם משום שאלה שיישארו על כנן (עבור בני אדם) יצריכו הסתגלות לשינויים מהירים מאד".

"החברה איננה רק כלכלה וכספים, מהותה איננה רק חוסן כלכלי ועלייה מתמדת ברמת החיים, למרות חשיבותם הרבה של אלה ושל דברים חומריים אחרים. במצב שבו עבודה לא תהיה עוד, ברובה או לפחות בחלקה הגדול, שייכת לבני האדם אלא למכונות שהם בעצמם הגו ופיתחו, כדאי לחשוב כיצד תיראה החברה כאשר העשייה היומיומית תהיה נתונה יותר ויותר למכונות ופחות ופחות לבני אדם".

למאמרון המלא של יורם אורעד ברשת שלובים

ראו גם: