לוח בלי גיר. בתיכון הזה לא רואים את המורה

מאת: שחר חי

שחר חי

שרה יושבת בביתה בירושלים, בנתיבות נערכים חמשת תלמידיה לשיעור מתמטיקה. התיכון הווירטואלי, שמיועד לבתי ספר בלי מספיק תלמידים לפתיחת מגמה, תופס תאוצה. "באופן מפתיע, המרחק הפיזי מוביל לקרבה פדגוגית". כך זה נראה .

התיכון הווירטואלי, שפועל בשיתוף פעולה בין משרד החינוך, מט"ח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית) וקרן הוא חלק מהמהלך הרחב שמוביל שר החינוך גדעון סער לחיזוק לימודי המדעים ולהגדלת מספר התלמידים הניגשים לבגרות ברמה של חמש יחידות.

התיכון החל לפעול בשנה שעברה במטרה לאפשר לימודי חמש יחידות במקצועות מתמטיקה ופיזיקה. הוא מיועד לתלמידי כיתות י' בעלי פוטנציאל גבוה להצלחה בבגרות מורחבת בשני המקצועות, לבתי ספר שמספר התלמידים בהם קטן ולא מאפשר פתיחת מגמה ולבתי ספר שחסרים בהם מורים המלמדים לבגרות במתכונת מורחבת. כיום לומדים בתיכון הווירטואלי יותר מ-100 תלמידים מ-30 בתי ספר ברחבי הארץ.

לכתבה באתר YNET
לוח בלי גיר. בתיכון הזה לא רואים את המורה