להרשות או לאסור: הגלישה החופשית במהלך ההרצאות בקמפוס

מתוך הראיון שנערך לאחרונה עם פרופסור Chris Dede, פרופסור מן המניין באוניברסיטת הרווארד ומגדולי המומחים בעולם לתקשוב חינוכי ניתן ללמוד על הוויכוח המתנהל שם ובאוניברסיטאות אחרות בארה"ב לגבי סוגיית הגלישה של הסטודנטים באינטרנט במהלך ההרצאות (באמצעות המחשבים הניידים שלהם המתחברים ברשת אלחוטית לאינטרנט). הפרופסורים טוענים כי הסטודנטים מנצלים את הגלישה החופשית בחדרי ההרצאות ובסמינריונים על מנת לשלוח E-MAIL ועל מנת לגלוש באתרים שונים ומשונים.

פרופסור
Dede סבור שהמרצים צריכים לדעת להתמודד בעצמם עם גורמי ההסחה של המחשבים הניידים על ידי כך שיציעו הוראה יותר מעניינת ויותר מאתגרת.

הויכוח העז בין חברי הסגל לגבי שימוש במחשבים ניידים באולמות ההרצאות ובכיתות הלימוד חוצה את מרבית האוניברסיטאות הגדולות בארה"ב וחלק מן המרצים אוסרים על סטודנטים להשתמש במחשבים ניידים בהרצאות שלהם. כך לדוגמא, באוניברסיטת ממפיס, אוסרים מרצים בכירים למשפטים על הסטודנטים להיכנס לאולם ההרצאה עם מחשבים ניידים.

עוד בנושא: