לאינטרנט נולד – רוחו החופשית של אדם בעולם שנפתחו גבולותיו
ד"ר משה שנר
העולם נהיה ל"עולם קטן" שנפתחו גבולותיו. אנו מקושרים לבני אדם באשר הם. משאבי הידע הנגישים לנו באמצעות האינטרנט הם אין – סופיים. הידע הזמין לנו משתנה במהירות. ההיררכיה של יוצרי הידע משתנה, ואנו עצמנו יכולים להיות שותפים פעילים ביצירת הידע הגלובלי. תרבויות נוגעות זו בזו ומשפיעות זו על זו. מה כל זה אומר לנו כבני אדם מודרניים וכמורים?
הספר נמנע מעיסוק בטכנולוגיה – מפלט נוח מדי מעיסוק בשאלות של זהות, תרבות, שיח ערכי וחינוך - ומתמקד בפענוח מקצת המשמעויות הפילוסופיות והפדגוגיות שיש לעולם רווי תשורת. נידונות בו שאלות בנוגע לזהות האדם ומקומו במציאות של מרחבים שאין להם קיום פיזי והם בנויים על דמיון ומחשבה מופשטת. המציאות האינטרנטית מושתתת על משחק מורכב במטפורות: רשתות חברתיות, קהילה אינטרנטית, כיתת לימוד, בית ספר, מורה ותלמיד, תהליכי למידה ומשאבי הוראה. כל אלו הן ישויות מדומיינות שנהיו למרכיבי יסוד בשפתו של האדם במאה ה-21.
בהתמקדותו בהשלכות המציאות האינטרנטית על עולמו של האדם עובר הדיון בהדרגה משיח פילוסופי מופשט לדיון ענייני בשאלות של עיצוב תהליכי הוראה ולמידה ובעיות דידקטיות קונקרטיות העולות על פני "שולחן העבודה" של מורים, כאלה המעזים לטבול את רגלם בעולם האינטרנטי הסוער שיצרה הרוח האנושית בעשורים האחרונים.
ד"ר משה שנר, מרצה בכיר וראש החוג למחשבת ישראל באורנים – המכללה האקדמית לחינוך, חוקר ומורה בתחומי הפילוסופיה והמחשבה היהודית המודרנית. עוסק בשאלות של זהות, תרבות וחינוך בעקבות השואה. מפרסם ספרים, מחקרים, מסות ומאמרים פובליציסטיים בבמות שונות. ספרו האחרון יאנוש קורצ'אק ויצחק קצנלסון – שני מחנכים בתהומות ההיסטוריה (2011) יצא לאור בהוצאת דור לדור של אוניברסיטת תל-אביב.
שנר מעביר קורסים אקדמיים מקוונים במכללת אורנים, במכללת גרץ בפילדלפיה ובמסגרת הערוץ הבין-לאומי של מכון מופ"ת. זה 15 שנה הוא מפתח משאבי הוראה אינטרנטיים ותכניות לימוד בין-לאומיות.
שנר הוא חבר קיבוץ לוחמי הגטאות. הוריו, צבי שנר ושרה שנר-נשמית, נמנו עם מייסדי הקיבוץ והיו בין מקימיו ומפעיליו המרכזיים של מוזיאון השואה והמרד על שם יצחק קצנלסון.
תוכן עניינים ומבוא
לקטלוג ההוצאה לאור במכון מופ"ת