כמה תובנות על שילוב בלוגים בבתי ספר ובלמידה

מאת: Tom Whitby

כמה תובנות של פרופסור טום וויטבי לגבי שילוב בלוגים בבתי ספר ובלמידה. הבלוג ככלי להוראה וללמידה הוא לא רק אמצעי להפצת מידע אלא גם דרך לאתגר תלמידים בסביבה לימודית פתוחה יותר. לדעתו של פרופסור וויטבי התלמידים צריכים לכתוב בלוגים כבר בשלב מוקדם בבתי הספר היסודיים כי תהליך הכתיבה הוא תהליך רציף וממושך והוא התפתחותי באופיו. התלמיד צריך מצד אחד קהל שיוכל להגיב בכיתה וסמכות מקצועית, מצד שני , כמו המורה שיוכל לתקן את השגיאות ולמקד את הכתיבה. המורה צריך גם לקבל אחריות ולהדריך את התלמידים בכיתה כיצד לקרוא בלוגים של עמיתיהם בצורה אחראית וכיצד להגיב בבלוגים .

לדעתו של פרופסור וויטבי , מורים חייבים בעצמם לכתוב בלוג. המורים חייבים לשמש דוגמא לתלמידים לפני שהם דורשים מתלמידים לכתוב בלוג .

למאמרון של פרופסור Tom Whitby ( לפני שהתמנה לפרופסור לחינוך היה טום וויטבי מורה לאנגלית בביה"ס במשך 34 שנים) .

ראה גם :

הבלוג הכיתתי כמעודד כתיבה