כיצד מעשירים את עולמם התרבותי של תלמידים בבתי הספר היסודיים באמצעות האינטרנט ?

יש כמה מורים בישראל הפועלים בנחישות להעשיר את רמתם התרבותית של תלמידי הכיתה באמצעות שיתופי פעולה עם כיתות אחרות בארץ ובעולם. אחת מהן היא המורה חניתה חן , מחנכת כיתה ד'2 בבית הספר הוברמן בפ"ת. פעולת ההעשרה והמעורבות מתבססים  בין היתר גם על הבלוג הכיתתי שהיא מפעילה זה כמה שנים.

בפרוייקט עליו מדובר התאחדו 7 בתי ספר ולימדו את נושא פרס נובל בדרכים ובדיסציפלינות שונות. המורה האמריקאי בוב גרינברג וכיתתו הצטרפו גם הם לפרויקט העשרה זה .

מיזם ההעשרה של הכיתה התחיל במפגש שיזמה המורה עם פרופסור דן שכטמן , הזוכה הישראלי בפרס נובל בכימיה. היא דיווחה על כך לתלמידי הכיתה שגילו בכך עניין רב .

במאי יפגשו התלמידים והמורים שהיו שותפים לפרוייקט עם פרופסור שכטמן.

המורה בוב גרינברג וכיתתו בארה"ב הצטרפו , כאמור , לפרויקט וסיפרו לעמיתיהם הישראליים על האמריקאים זוכי פרס נובל לשלום.

בלוג הכיתה של המורה האמריקאי בוב גרינברג

הבלוג הכיתתי  המבוזר (גם לתלמידים יש בלוגים המרושתים לאתר הבלוג הכיתתי)  של המורה והמחנכת חניתה חן

ראה גם :

תלמידים בכיתה ג' בישראל משתפים פעולה עם עמיתיהם בעולם : פרויקט גלורי