יום החדשנות בבתי ספר

בתי ספר בכל רחבי העולם מתחילים להנהיג את רעיון "יום החדשנות" בעקבות מדיניות חברת גוגל של 20/80 בו מאפשרים ביום בשבוע לעובדים/תלמידים לפתח ולעבוד על הרעיונות שלהם... כותב יעקב הכט : "הייתי מוסיף את הרעיון לקיים יום חדשנות שבועי למורים, מנהלים, מפקחים ומנהיגות חינוכית כולה..יום בו לא עסוקים במה במחייב השותף... אלה במה שכל אחד בוחר לפתח...ואני בטוח שאז נראה את השינוי שכולנו מצפים לו."..
Yaacov Hecht

Why Every School Needs an 'Innovation Day'

What Is Innovation Day and Why Should You Care?

What can schools learn from learn from 3M, Google & Atlassian? Inspiring curiosity and creativity: Innovation Days

זמן גמיש תלמידים עפ"י תפיסת מקומות העבודה היצירתיים

מורים איכותיים המלמדים בבתי ספר קנדיים העלו לאחרונה הצעה מעניינת לאפשר לתלמידים בבית הספר זמן גמיש בטווח של 10%-20% להתעניין ולחקור נושאים המעניינים אותם. המודל של יצירת אופק סקרנות אצל הלומדים מבוסס על אותו מודל שמקומות עבודה יצירתיים כמו גוגל ואחרים מעניקים לעובדים שלהם, כלומר מעבר לדרישות העבודה הקבועות ניתן לעובדים זמן גמיש בהיקף של 20% לחקור ולפתח נושאים המעניינים אותם. המחנכים הקנדיים הנחשבים מורים מצטיינים בתחומי יישומי המחשב בחינוך תוהים מדוע לא לנסות נוסחה זו גם בחינוך ובכך לטפח עניין ויצירתיות אצל התלמידים.

מקור