טיפול בילדים עם בעיות תקשורת בגילאי בית הספר היסודי

טיפול בילדים עם בעיות תקשורת בגילאי בית הספר היסודי / [עורכת] סוזן לוינגר. הוצאת "אח" , קרית ביאליק, 2010.

ילדים עם בעיות תקשורת, בהגיעם לגיל בית הספר, עומדים בפני מכלול של דילמות חדשות. יש חשיבות רבה לכך שההורים, אנשי המקצוע והמחנכים יהיו מודעים לאתגרים אלו ויתנו סיוע לילדים בהתמודדותם עם הקשיים. ספר זה מציג בפני המטפלים השונים מודלים מגוונים לטיפול בילדים בגילאי בית הספר ומקנה להם את הידע הדרוש על מנת לעזור לילדים בשלב חשוב זה של החיים. הספר כולל פרקים על המעבר למסגרת חינוכית חדשה, הפרספקטיבה של ההורים, סוגי טיפול שונים (אינטראקטיביים, התנהגותיים, קוגניטיביים וחינוכיים), קידום מיומנויות תקשורתיות וחברתיות, חינוך מיני-חברתי וטיפול תרופתי. מומחים מדיסציפלינות שונות מציגים רעיונות מעשיים המיועדים לאפשר לילד לחוות את שנות בית הספר כשנים של העמקת בטחונו העצמי והעצמת כישוריו הרגשיים,החברתיים והלימודיים

הקדמה -- המעבר מגן הילדים לבית הספר עבור ילד על הספקטרום האוטיסטי / מקסיןגורלינקי -- קידום מיומנויות חברתיות לתלמידים עם בעיות תקשורת בבתי הספר היסודיים -- חינוך מיני-חברתי לילדים צעירים על הספקטרום האוטיסטי / רונית ארגמן -- הפרספקטיבה של ההורים / סוזן לוינגר -- גישות אינטראקטיביות בהתערבות עם ילדים עם בעיות תקשורת ויישומן בכיתה / נורית פלזנטל-ברגר -- טיפול בגישהקוגניטיבית-התנהגותית לקידום מיומנויות חברתיות בילדים עם א.ס.ד / אופירה רג’ואן -- הוראה מבנית: סביבה חינוכית לילדים עם א.ס.ד / מימי סמוכה -- מודל לשילוב ילדים עם א.ס.ד. בתפקוד גבוה בכיתה רגילה - בית הספר "עשה חייל", אפרת / רבקה בראון ומעיין צפדיה -- טיפול תרופתי בילדים על הספקטרום האוטיסטי / רוני הגש -- המעבר מבית הספר היסודי לחטיבת הביניים אצל תלמידים על הספקטרום האוטיסטי / קורי שולמן, לורן ניומן  .

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

אני מורה יש לי בת שהיא תמיד בוכה בבית ספר למרות שהיא יודעת לקרוא [היא תמיד יש לה תרוצים שלא תלך לבית ספר

פורסמה ב 19/09/2010 ע״י אנתיסאר יאסין