טוב הוא אוייב של מצויין

מקור וקרדיט:
דומב, לימור. "טוב הוא אוייב של מצויין" ,  שיעור חופשי , גיליון 85 , אדר תשס"ט .

מה הופך בית ספר למצטיין? מחקר חדש מגלה שבתי ספר מצטיינים בורכו במנהל בעל מעוף ותעוזה לפתח רעיונות חדשים. ארבע מנהלות מתארות את הדרך שעשו עד להפיכת בית הספר למצטיין. מתברר שלא חייבים מורים בעלי תואר שלישי, מבחני כניסה לתלמידים ותשלומי הורים גבוהים כדי להפוך לבית ספר מצוין. גם בית ספר שכונתי רגיל למדי יכול להפוך לבית ספר מצטיין, שתלמידיו מגיעים להישגים גבוהים ונהנים להגיע אליו מדי בוקר, ושהמורים שעובדים בו משקיעים ומרגישים שייכות ותחושת ערך. המפתח לתהליך המוביל להצטיינות נמצא כנראה אצל דמות אחת מרכזית בבית הספר – המנהל. זו אחת המסקנות העולות ממחקר שערכו ד"ר יעל פישר, חוקרת במכון הנרייטה סאלד ומרצה במכללה האקדמית לחינוך אחווה, וד"ר רויטל היימן, חוקרת ומרצה במכללה לחינוך ע"ש דוד ילין, במכללה האקדמית אחווה ובמכון מופ"ת. המחקר ומסקנותיו מוצגים בספר שיצא לאחרונה בהוצאת מכון סאלד, "הדרך למצוינות – סיפורי הצלחה של בתי ספר".