חקר המקרים של פורטפוליו ממוחשב מבוסס כלים פתוחים באוניברסיטאות בארה"ב

מקור וקרדיט:
Cambridge, Darren; Fernandez, Luke; Kahn, Susan; Kirkpatrick, Judith; Smith, Janice (2008) . "The Impact of the Open Source Portfolio on Learning and Assessment"
JOLT – Journal of Online Learning and Teaching, Vol. 4, No. 4, pp. 490–502, 2008
בשנים האחרונות הולכים ומתפתחים כלים ממוחשבים פתוחים (Open Source ) במערכות חינך בעולם והשפעתם על תהליכי למידה הולכת וגדלה מבחינת היצע הכלים והגמישות התפעולית. המאמר הנוכחי בוחן את אפשרויות היישום של פורטפוליו ממוחשב המבוסס על כלי תוכנה פתוחים (Open Source Portfolio  (OSP. מטרת המאמר היא להציג את כיווני ההתפתחות והיישום של פורטפוליו ממוחשב מוסס כלים פתוחים באוניברסיטאות בכלל ובאוניברסיטאות האמריקאיות בפרט. חקר המקרים של יישום הפורטפוליו הממוחשב בארבעת האוניברסיטאות המסוימות המוצגות במאמר הסתייע בזכות הארגון הארצי בארה"ב לקידום מחקרי הפורטפוליו הממוחשב.
                קישור