חלומו של כל תלמיד: הורסים את בית הספר ו…

לאחרונה  ביקר שרון גרינברג ,מנהל הפיתוח ברשת אורט,  במגרש כדורגל מושלג בקנט הסמוכה ללונדון.  הוא מדווח על כך בבלוג שלו . "האנגלים המארחים סיפרו לנו כי עד לפני כמה שנים היה במקום בית ספר. לאן הוא נעלם ואיך זה שיורד שלג בלונדון? אז הם הסבירו: בהיותו ראש ממשלה הוביל טוני בלייר תפיסה ועל פיה חינוך הוא השקעה, ולא הוצאה. זאת לא רק אמרו, הם גם עשו (ועושים) מתוך כ-3,500 בתי ספר התיכוניים במדינה, הוחלט להרוס עד היסוד 50% ולבנותם מחדש, ואת ה-50% הנותרים הוחלט לשפץ בצורה יסודית. מה זה יסודית? – מהמסד עד הטפחות. כל התפיסה הארכיטקטונית שבאה לידי ביטוי בבתי הספר נועדה לעורר את הנוער לקניית דעת. לארכיטקטורה אקדיש פוסט נפרד. מכל מקום, כיום הבריטים נמצאים בעיצומו של התהליך וכבר אפשר לראות בתי ספר רבים שנבנו מחדש והם נמצאים בשלבים מתקדמים של מימוש התכנית".
ראה גם :

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

בס"דאכן כך ידוע מאמר חז"ל המדבר על הסביבה הלימודית ומלמדיה"אין אדם חפץ אלא במקום שליבו חפץ וממי שליבו חפץ" ואין ספק שסביבה מטופחת מעודדת רצון להיות נוכח באופן משמועתי ולהשתתףת בעשייה הלימודית והחברתית.

פורסמה ב 09/02/2010 ע״י ד"ר אייל גבאי