והילד אומר , רכישת שפה ותקשורת בילדות

הספר והילד אומר פותח צוהר אל דרכי התקשורת, השפה והדיבור של ילדים מלידה ועד סוף שנות הגן. הספר עוסק בהתפתחות היכולת להפיק קולות אנוש, להבין דיבור ושפה, להשתמש במילים, לבנות משפטים, לשוחח ולספר סיפור, וכמו כן בהעשרת שפה ובדו-לשוניות. כל המעוניין להעשיר את ידיעותיו בַּתחום יוכל לעקוב באמצעותו אחר התיאוריות המנסות להסביר את התהליך, ללמוד על דרכי ההבעה של הילדים ועל תרומתם של מבוגרים ועמיתים להתפתחות.

הכותבות הן מרצות להתפתחות שפה במכללת סמינר הקיבוצים: ד"ר בתיה צור וד"ר אניטה רום הן קלינאיות תקשורת, וד"ר מיכל סגל היא בלשנית. הן הוציאו לאור, ביחד ולחוד, ארבעה ספרים העוסקים בצדדים שונים של רכישת שפה. הספרים מוצגים בדַש העטיפה.

"ספריהן של המחברות ילד מה הוא אומר ושפה וקוץ בה זכו להצלחה רבה בקרב סטודנטים, פסיכולוגים, קלינאי תקשורת ואנשי חינוך. הספר החדש והילד אומר מוסיף ידע רב, מרתק ומעודכן ומומלץ מאוד לכל המתעניין בפָּן ההתפתחותי של רכישת העברית כשפת אם".
פרופ' אסתר דרומי, חוקרת בעלת שם בינלאומי בתחום התפתחות שפה,
בית הספר לחינוך, אוניברסיטת תל אביב