השקת קורסי הMOOC באוניברסיטה הפתוחה

האוניברסיטה הפתוחה השיקה ופתחה לציבור בישראל ב1 לאוקטובר 2013 את הפלטפורמה המתוקשבת החדשנית שפיתחה לקורסים מקוונים מסוג MOOC . ההשקה של קורסי הMOCC היא תוצאה של פיתוח טכנולוגי ופדגוגי מושכל וחדשני ע"י צוותים מנוסים באוניברסיטה הפתוחה שעבדו בשנה האחרונה באופן נמרץ ומעמיק לפיתוח הקורסים המתוקשבים המרתקים .
הקורס המקוון הראשון מסוג MOCC ייפתח לקהל ב21 בנובמבר 2013 בנושא : המזרח התיכון בימינו.

קישור לאתר באוניברסיטה הפתוחה

ראה גם :
קורסי MOOC בישראל – תמונת מצב , ספטמבר 2013

בפיתוח הקורסים המקוונים באוניברסיטה הפתוחה נעשו מאמצים רבים בשני כיווני פעולה עיקריים : פיתוח והתאמת פלטפורמות מתוקשבות יעילות ושיתופיות ללמידה מקוונת פתוחה ופיתוח חומרי למידה מרתקים ומאתגרים עבור הקורסים המקוונים מסוג MOOC

ה"מוקים" (MOOC ) של האוניברסיטה הפתוחה מתבססים על טכנולוגיות המאפשרות לסטודנטים ללמוד באופן עצמאי תוך שיתוף פעולה עם סטודנטים מרחבי העולם. בשלב זה, בוגרי ה"מוקים" (MOOC ) יקבלו אישור ותעודה על השתתפות בקורס, אך לא יקבלו נקודות זכות לקראת תואר אקדמי.

הפרויקט מושק במסגרת מיזם אירופאי של ארגון האוניברסיטאות האירופאיות ללמידה מרחוק (EADTU.)

בשלב ראשון ייפתחו הקורסים המקוונים הבאים :

המזרח התיכון בימינו , עברית , 21 בנובמבר 2013,
ג'נוסייד ( רצח עם) , באנגלית , 6 במרץ 2014 ,
פסיכולוגיה בחינוך , בערבית , 9 באוקטובר 2013,
בין יהודים לנוצרים במערב אירופה עד ראשית העת החדשה , ברוסית , 9 באוקטובר 2013 .