השפעת עזרים ויזואליים על הבנת הקריאה של לומדי סינית כשפה זרה

מאת: Ting Huang

Huang, T. (2019). Effects of visual aids on intermediate Chinese reading comprehension. Reading in a Foreign Language, 31, 2, 173-200

סינית שפה קשה. זה לא רק ביטוי – זו המציאות. בעיקר בשל שיטת הקריאה בסינית המנדרינית, שבה יש סימנים רבים מאוד המבטאים מלים או מושגים שלמים.

מחקר זה בחן את השפעתם של עזרים ויזואליים כתמונות, קומיקס ואימוג'י על הישגיהם של תלמידי מכללה אמריקאית הלומדים סינית כשפה זרה.

הסטודנטים חולקו לשתי קבוצות אשר נבחנו במבחן רב-ברירתי ("אמריקאי") ונדרשו לבצע מטלות תרגום.

הממצאים מראים כי לאמצעים הויזואליים יש השפעה כללית חיובית על יכולות הקריאה של תלמידי סינית כשפה זרה.

מסקנת המחקר היא כי הצגה בו-זמנית של טקסטים לקריאה ועזרים ויזואליים היא אסטרטגיית הלימוד המומלצת, המביאה לתוצאות אופטימליות בהקניית כישורי הקריאה לתלמידים.

למאמר המלא

לקריאה נוספת