השימוש בפייסבוק לבניית קהילת סטודנטים הלומדים מרחוק: חקר מקרה מהאוניברסיטה הפתוחה

Callaghan, George; Fribbance, Ian. The use of Facebook to build a community for distance learning students: a case study from the Open University. Open Learning, Nov2016, Vol. 31 Issue 3, p260-272.

פלטפורמות של מדיה חברתית כמו פייסבוק הן דבר שבשגרה ברחבי החברה. אולם, בתוך מוסדות ההשכלה הגבוהה סביבות רשת כאלה נמצאות עדיין בשלב ההתפתחותי. מאמר זה מתאר ודן בנתונים של חקר מקרה מדף הפייסבוק של סגל ההוראה במדעי החברה באוניברסיטה הפתוחה.

המאמר מציג סקירה כללית של ספרות המחקר הנוגעת למדיה חברתית בהשכלה הגבוהה ובוחן כיצד סגל ההוראה במדעי החברה באוניברסיטה הפתוחה עשה שימוש בפייסבוק כדי לסייע בבניית קהילה אקדמית.

הנתונים כוללים מידע מספרי לגבי מספר הלייקים, נתונים דמוגרפיים לגבי סטודנטים המשתמשים בדף, ניתוח לגבי הסוג ואופי התגובות, ומובאות איכותניות נוספות מפוסטים הקשורים לשאלות אקדמיות. המאמר דן גם באתגרים ובקשיים בשימוש בכלי מדיה חברתית כאלה בסביבה אוניברסיטאית ומציע תחומים פוריים יותר למחקר עתידי.

קישור לתקציר המאמר באנגלית

ראו גם: