השוואה בין קורס מקוון לקורס פנים אל פנים לפי מספר המסיימים והישגי הסטודנטים

Atchley, Wayne, Wingenbach, Gary and Akers, Cindy. "Comparison of Course Completion and Student Performance through Online and Traditional Courses" International Review of Research in Open & Distance Learning; Oct2013, Vol. 14 Issue 4, p104-116.

מטרתו של מחקר זה הייתה להשוות בין קורס מקוון לקורס פנים אל פנים לפי מספר הסטודנטים שסיימו את הקורס והישגיהם האקדמיים.

נאספו נתונים ארכיוניים ממערכת רשומות המחשב של האוניברסיטה לגבי הציונים של הסטודנטים.

נערך ניתוח של מאפייני הסטודנטים וניתוח Chi-square לקביעת הבדלים מובהקים מבחינה סטטיסטית בין הסטודנטים שנרשמו לקורס המקוון לבין הסטודנטים שנרשמו לקורס פנים אל פנים.
ההשוואה בין שני הקורסים נערכה לפי מספר הסטודנטים שסיימו את הקורסים והישגיהם.

נמצא שקיימים הבדלים מובהקים מבחינה סטטיסטית הן מבחינת מספר הסטודנטים שסיימו את הקורס והן לגבי הביצוע האקדמי של הסטודנטים עבור סטודנטים שנרשמו לקורס המקוון לעומת סטודנטים שנרשמו לקורס פנים מול פנים.

ניתוח נוסף ציין הבדלים מובהקים מבחינה סטטיסטית שהתקיימו לגבי מספר המסיימים את הקורס לפי תחום הלימוד של הקורס.

קישור לתקציר המאמר באנגלית
ראה גם:
האם תלמידי תואר ראשון מוכנים ללמידה מקוונת? השואה בין למידה מקוונת ללמידה פרונטלית של קורס