הרחבת הזדמנויות הלמידה עבור תלמידים בבית הספר התיכון באמצעות למידה מרחוק

מאת: Jane Beese

Beese, Jane. "Expanding Learning Opportunities for High School Students With Distance Learning", American Journal of Distance Education. Oct-Dec2014, Vol. 28 Issue 4, p292-306.

המטרה של תכנית הפיילוט "למידה מרחוק באמצעות ועידת וידאו אינטראקטיבית וסינכרונית" הייתה להשתמש בטכנולוגיות חדשות כדי להרחיב את הזדמנויות הלמידה עבור תלמידים בבית ספר תיכון ציבורי עירוני.

דרך מימון באמצעות מתן מענקים, התלמידים יכלו להירשם לקורסים של הכנה לקולג' (Advanced Placement) ולימוד שפה זרה דרך ספק של למידה מקוונת.

תוך שימוש במתודולוגיית חקר מקרה, תכנית הפיילוט נבחנה באופן יסודי באמצעות ניתוח של מקורות מרובים של נתונים כגון: סקרים של בעלי עניין מרובים, ראיונות עם מנהלי התכנית ובחינה של תיעוד הקורס של התלמיד.

נמצא כי שיעור הנשירה היה גבוה, 61.9%. בנוסף, השילוב בין זמן מועט מדי עבור תכנון והכנה, מחסור בתמיכה עבור התלמידים, ותקשורת לקויה הזיק לתכנית.

קישור לתקציר המאמר באנגלית