הקשר בין בריונות וקורבנות בקרב תלמידי בתי הספר

רות ברקוביץ ורמי בנבנישתי. ""הקשר בין בריונות וקורבנות בקרב תלמידי בתי הספר" , חברה ורווחה, לא, 2, 2012.

מחקר זה בוחן :

(1) את הקשר בין בריונות וקורבנות;
(2) את גודלה של קבוצת האלימים שהם גם קורבנות (קבוצה בסיכון מיוחד);
(3) את ההבדלים בקשר אלימות-קורבנות לפי מין, השלב בחינוך (חטיבות ביניים לעומת חטיבות עליונות) ומוצא אתני (יהודים לעומת ערבים).

כמו כן, נבחנים הבדלים בין התלמידים על פי אופן מעורבותם במעשי בריונות (בריונים בלבד, קורבנות בלבד, בריונים-קורבנות ולא מעורבים במעשי אלימות), כיצד הם תופסים את אקלים בית הספר ואיך הדבר משפיע על היעדרויות התלמידים מבית הספר בשל פחד.

המדגם התבסס על קבצי נתוני משרד החינוך לשנת תשס"א וכלל תלמידי כיתות ז'-י"א מבתי ספר ברחבי הארץ.

מן המחקר עולה כי ההסתברות להיות קורבן גבוהה יותר בקרב תלמידים המפעילים בריונות כלפי אחרים.

בקרב תלמידי החטיבות העליונות ובקרב תלמידים ממוצא ערבי יש נטייה חזקה יותר לחיבור בין קורבן ובריון, אולם לא נמצאו הבדלים בין בנים ובנות בעוצמת הקשר בין בריונות וקורבנות.

עוד נמצא כי תלמידים המעורבים באלימות בדפוס המשלב בריונות וקורבנות מדווחים על חוסר ביטחון גדול, על יותר היעדרויות מבית הספר בשל פחד ועל תמיכת מורים מעטה לעומת שאר התלמידים.

קישור לתקציר המאמר

לפריט זה התפרסמו 7 תגובות

יש לי עבודה באונברסיטה ואני מעוניינת להיעזר במאמר הזה, איך אני יכולה להגיע למאמר המלא?
    אשמח לעזרה
    קרן
    מייל keren596@gmail.con

פורסמה ב 28/10/2020 ע״י קרן חגג

שלום, אני עושה כרגע עבודה בנושא זה ולא מוצאת את המאמר כולו ברשת. ישנה אפשרות לשלוח לי או להגיד לי איפה מוצאים אותו?תודה רבה.

פורסמה ב 04/04/2015 ע״י עדי

לא מוצאת את המאמר, ניתן לשלוח לי לדואר אלקטרוני המופע .

פורסמה ב 30/11/2017 ע״י שרה וורקו

שלום שרה,פורטל מס"ע אינו מספק מאמרים וחומרים נוספים מעבר למה שמתפרסם באתר.בברכה,צוות הפורטל

פורסמה ב 04/12/2017 ע״י צוות פורטל

אשמח לקבל את המאמר לצורך עבודה שאני עושה. תודה