הצקות/בריונות (Bullying) בבית הספר בקרב תלמידי שכבת ט' – חיפוש הבדלים מגדריים לצורך מיפוי, איתור, בניית תוכנית התערבות ויישומה

ממדי תופעת הבריונות והשלכותיה, כחלק מבעיית האלימות במערכת החינוך, גדולים ומדאיגים בעולם כולו ובישראל בפרט (Smokowski & Kopasz, 2005 , בנבנישתי, 2005). כל ניסיון, להתמודד בצורה יעילה עם סוגיית הבריונות בבית הספר, מחייב יצירת תשתית של מידע המבוססת על מחקר מקיף לגבי היקף התופעה ומאפייניה. עבודה מחקרית זו, המתבססת על תשובות לשאלון שהועבר לכל תלמידי שכבת ט' בבית הספר הנבדק, בעקבות אירועי הצקה (bullying) שהתרחשו בשכבה, תהווה בסיס לתוכנית התערבות שתבנה בהתאם לממצאים.

לפריט זה התפרסמו 2 תגובות

שלוםאני מנסה להכנס לכתבה המלאה ולא מצליחה,מופיע רק התקציר,האם יש לכך סיבה?אורלי

פורסמה ב 21/03/2010 ע״י אורלי פריגן

זה הטקסט המקורי שאנו רשאים להפנות אליו וממנו לקחנו את עיקרי הדברים.את המאמר המלא יש לאתר בספריות האקדמיות.

פורסמה ב 21/03/2010 ע״י פורטל מס"ע