הערכת מקורות מידע באינטרנט: הבנייה ממוקדת של המידע שנאסף

מקור:

Evaluating Internet-based Information: A Goals-based Approach

מטלות איסוף המידע וההערכה הניתנות כיום לתלמידים הן כלליות מדי והן עדיין מושפעות מראייה מסורתית של הרגלי עבודה נושנים של המורים. מדובר על הרגלי עבודה המעודדים תלמידים למציאת התשובה לשאלה ללא כל ניסיון להשפיע על כיוונים שונים או להבנות בדרך משמעותית את הידע שנאסף. לתלמידים בימינו אין קושי כמו בעבר להשגת המידע ממקורות שונים ולכן הדגש במטלות מקוונות צריך להיות יותר לכיוון הבניית הידע שנאסף ועיצובו בדרך תכליתית המזכירה יותר למידה מבוססת פרויקט.

בניגוד לתלמידי העבר לתלמידים כיום יש כלים יעילים להבניית המידע כגון מעבדי תמלילים, גיליונות חישוב אלקטרוניים ומסדי נתונים היכולים לסייע להם להבנות בצורה מושכלת יותר את המידע שנאסף. כאשר תלמידים מחפשים מידע באינטרנט עליהם להיות הרבה יותר ממוקדים מבחינת ההערכה של מקורות המידע. אין צורך להעריך באופן כללי את מהימנות האתר אלא לנסות לזהות את מהימנות אותם קטעים ספציפיים הנדרשים כדי לענות על שאלות המחקר בפרויקט הנכתב והמעובד על התלמידים. לצורך כך פותח על ידי מחבר המאמר, מורה להיסטוריה לשעבר וממובילי ההוראה המקוונת בארה"ב ובקנדה, טופס מובנה ושיטתי לאיסוף והערכת המידע. להלן הטופס המובנה לאיסוף ולהערכת המידע ( הסברים ותדריך למילוי על ידי התלמידים , ראה קובץ מצ"ב בסרגל מצד ימין ) .

Net Evaluation Form

Project Title:

Project Goal:

Resource Name:

Resource Location (URL):

Author:

Publishing Organization:

What aspects of the author or publishing organization help you accomplish your goal?

When Published or last revised?

What aspects of the publishing date help you accomplish your goal?

What is the information?

What aspects of the information help you accomplish your goal?

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

למה אין גישה למאמר המקורי?

פורסמה ב 23/06/2021 ע״י משתמש אנונימי (לא מזוהה)