המעבדה האמריקאית לצמצום פערים מגיעה לישראל

ירדן סקופ

בתי ספר ברשת, המכונה ( KIPP (Knowledge Is Power Program, "תוכנית ידע הוא כוח"), הם חלק מהמערכת הציבורית בארה"ב והורי התלמידים אינם נדרשים לשלם כל תשלום נוסף.

נתוני ההצלחה של קיפ מדהימים: יותר מ–87% מהתלמידים מגיעים ממשפחות עם הכנסה נמוכה, ו–98%–99% מהם שחורים, היספנים או ממשפחות מעורבות. 90% מהתלמידים מסיימים תיכון ו–98% מבוגרי י"ב מגיעים לקולג' (מקרב בוגרי כיתה ח' ברשת, 85% לומדים בקולג'). בכל ארצות הברית, רק 25% מהתלמידים שמשפחותיהם בעלות הכנסה נמוכה מגיעים לקולג'. אחוז מסיימי הקולג' מקרב תלמידי KIPP הוא 45%. זה לא נשמע גבוה במיוחד, אבל כשמביאים בחשבון שרק 8% מהסטודנטים שגדלו במשפחות בעלות הכנסה נמוכה מצליחים להשלים את הלימודים בקולג', מתברר כי גם כאן יש לרשת הישג משמעותי.

לצורך הקמת בית הספר הייחודי בישראל , שגם הוא ציבורי ואינו דורש תשלום מיוחד מההורים, התאחדו כמה שותפים: בית הספר "ליאו בק" בחיפה, הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה, משרד החינוך ועיריית קרית ביאליק. ארבעת הגופים שותפים בוועדת ההיגוי העליונה של בית הספר, שנפגשת עם המנהל, איתי קרין, אחת לחודשיים.

לכתבה בעיתון " הארץ"

ראה גם :