המלצות הוועדה הישראלית-גרמנית לחקר ספרי לימוד

Kizel, A., & Sadowski, D. (Eds.). (2015). Deutsch-Israelische Schulbuchkommission (Hg.) Deutsch-israelische Schulbuchempfehlungen. Göttingen: Vandenhoeck & Ruprecht (German and Hebrew).

ספר זה מסכם את הממצאים העיקריים, המסקנות וההמלצות של הוועדה הישראלית-גרמנית שפעלה בישראל ובגרמניה בין 2010 ל-2015 ואשר חקרה את ספרי הלימוד (מכיתות ז' עד י"ב) בהיסטוריה, אזרחות וגיאוגרפיה.

הוועדה הגישה את מסקנותיה לממשלות ישראל וגרמניה בשנת ה-50 לכינון היחסים הדיפלומטיים המלאים בין ישראל לגרמניה והן כוללות התייחסות נרחבת לתכנים שבספרי הלימוד, הדגשים ונקודת המבט סביב סוגיית הוראת השואה בשתי המדינות וכן האופן שבו משתקפת כל מדינה בספרי הלימוד של האחרת.

הספר יצא לאור בהוצאת הספרים האקדמית הוותיקה בגרמניה Vandenhoeck & Ruprecht הן בשפה הגרמנית והן בשפה העברית. ד"ר אריה קיזל שימש ראש הוועדה הישראלית-גרמנית במכון מופ"ת בתל אביב והיה עורך שותף יחד עם ד"ר דירק סדובסקי (ממכון גיאורג אקרט לחקר ספרי לימוד בבראונשוויג שבגרמניה). הוא גם כתב את המבוא לספר בשפה העברית.

למידע נוסף על הספר באתר ההוצאה לאור

לטקסט המלא בעברית