המיומנויות החשובות שיש להקנות לסטודנטים כיום

הסוגיה של הקניית המיומנויות הנכונות ללומדים במאה ה21 ממשיכה לעורר עניין במערכות חינוך בעולם ( וגם בישראל). לאחרונה פורסם סקר מומחים יותר שיטתי בארה"ב בו התראיינו מעל 100 מומחי חינוך וניהול לגבי המיומנויות שיש להקנות כיום ללומדים במוסדות להשכלה גבוהה ובמכללות. הסקר נערך ביוזמת .University of Phoenix

הרוב הגדול של מומחי חינוך ומומחי ניהול סבורים שהמיומנות החשובה ביותר שיש להקנות לסטודנטים כיום היא חשיבה ביקורתית, פתרון בעיות מורכבות ושאילת שאלות ( 67%).

במקום שני ניתנה עדיפות למיומנויות של נגישות מידע וידע , לניתוח והסקת מסקנות ולמיזוג ידע ומקורות מידע , כלומר סינתזה של מקורות מידע ( 37% ).

במקום שלישי נודעת חשיבות למיומנויות של תקשורת ורק במקום רביעי צריכות האוניברסיטאות והמכללות להקנות מיומנויות של חדשנות , יצירתיות , סקרנות ודמיון.

במקום הרביעי נודעת חשיבות להקניית מיומנויות של קבלת החלטות אתית , כלומר שיקולים אתיים בתהליכי ההתמודדות סטודנטים.

המעניין הוא כי הערכים המסורתיים כמו מנהיגות , ואחריותיות היו כמעט בתחתית הרשימה מבחינת חשיבות הקנייתם בהשכלה גבוהה.

קישור לממצאי הסקר

ראה גם :