המועצה להשכלה גבוהה אישרה למכללת לוינסקי לחינוך פתיחת הרשמה לתכנית המשלבת תואר שני עם תעודת הוראה M.Teach לבית הספר העל-יסודי. מטרת התכנית להכשיר מורים מצוינים לכיתות ז' עד י'.

המועצה להשכלה גבוהה אישרה למכללת לוינסקי לחינוך פתיחת ההרשמה לתכנית לתואר שני בהוראה בבית הספר העל-יסודי ( כיתות ז-י). הלימודים בתכנית זו (M. Teach. ) יאפשרו למועמדים בעלי תואר אקדמי ראשון בדיסציפלינות הקרובות למקצועות הלימוד הנלמדים בבית הספר העל-יסודי, להשלים במהלך שנתיים את לימודי התואר השני וגם את לימודי תעודת ההוראה.
בתכנית הייחודית שאושרה למכללת לוינסקי לחינוך יוכשרו להוראה מורים לבתי ספר על יסודיים בשבע דיסציפלינות: מתמטיקה, אנגלית, ספרות עברית וכללית, לשון עברית, מקרא, יהדות ומוזיקה והיא באה לתת מענה למחסור עתידי במורים טובים במערכת החינוך העל-יסודי בתחומים אלו.

פרופ' לאה קסן, נשיאת מכללת לוינסקי לחינוך: " אנו רואים את החשיבות בהנגשת החינוך המצוין בתכנית ה-M.Teach להשגת תואר שני ותעודת הוראה משולבים, לאקדמאים בעלי חזון, יכולות אקדמאיות ורצון להוביל ולשנות את תחום החינוך בארץ. "
תכנית התואר השני בהוראה מאפשרת לבעלי תואר ראשון , ללא תעודת הוראה, שלא השתלבו תעסוקתית או שמעוניינים דווקא בקריירה בהוראה ובמנהיגות חינוכית, דרך ראוייה להשתלב במערכת החינוך העל-יסודית תוך שיפור מעמדם בפרט ומעמד ואיכות ההוראה, בכלל.

ד"ר אריאל חורין, משנה לנשיאת המכללה לעניינים אקדמיים מציינת כי: " תכנית ה-M.Teach מהווה שידרוג מהותי ללימודי הסבת ההוראה לאקדמאים שהיו קיימים עד כה. שילובם של לימודי הסבת אקדמאים כחלק אינטגרלי מתכניות הלימוד לתואר שני הקיימות בבית הספר לתארים מתקדמים, מהווה אתגר חינוכי עבור הבוחרים בתכנית בה מודגשים היבטים ערכיים חינוכיים וחברתיים בעבודתו של המחנך ומשדרג את איכות המורים שישתלבו במערכת החינוך. "

משך הלימודים: שנתיים, יום בשבוע ויום נוסף של התנסות מעשית בבית הספר. זאת ועוד, סטודנטים יוכלו לשלב עבודה חלקית בשנה השנייה ללימודים ובמקביל לחובת ההתמחות. במטרה לגייס מועמדים איכותיים, בעלי השכלה אקדמית ומוטיבציה , מעניק משרד החינוך מלגת קיום בסך 10,000 ₪ לכל אחת משתי שנות הלימוד.

תואר שני "מוסמך בהוראה" (M.Teach) להוראה בבית הספר העל-יסודי

ראש התכנית: פרופ' אילנה אלקד-להמן

תכנית הלימודים לתואר השני בהוראה מיועדת להכשיר כוחות הוראה מצוינים שיסייעו למערכת החינוך ולבתי הספר בשיפור רמת ההוראה, שיפור הישגי הלומדים, שימוש מושכל בסביבות למידה חדשניות וכן שיפור האווירה החינוכית-ערכית בבית הספר. מוסמכיה עתידים להוות עתודה למנהיגות חינוכית ותרומה משמעותית למערכת החינוך בישראל.

תיאור התכנית
תכנית חדשנית לתעודת הוראה ולתואר שני בשנתיים בלבד בהתמחויות הבאות:
• מתמטיקה, אנגלית, ספרות עברית וכללית, לשון עברית, מקרא, יהדות, מוזיקה.

יתרונות התכנית
• שילוב בין לימודי תואר שני ותעודת הוראה
• קריירה חדשה לאקדמאים בלימודים מקוצרים (שנתיים בלבד)
• מערכת שעות נוחה ומובנית
• שילוב בין לימודים תיאורטיים לבין התנסות בהוראה, במטרה להכין את המסיימים להשתלבות טובה במערכת החינוך
• כניסה למערכת החינוך עם תואר שני, המבטיח תנאי שכר משופרים ואפשרויות קידום מגוונות
• מלגות שכר לימוד ומלגות קיום מטעם משרד החינוך

התעודות להן יהיו זכאים המסיימים
• תואר שני בהוראה (M.Teach)
• תעודת הוראה

מוקדי התכנית
• פיתוח ידע והבנה תיאורטיים-מחקריים בהוראה ולמידה בגישה ובסביבות למידה חדשניות
• פיתוח יכולת, ידע והבנה בהוראה בתחום ההתמחות
• התנסות מונחית ומודרכת בהוראה בתחום ההתמחות בבית הספר העל-יסודי

קהל היעד ותנאי הקבלה
• בעלי תואר אקדמי ראשון בציון ממוצע של 80 לפחות, ממוסד אקדמי מוכר
(עדיפות לבוגרי תארים בתחומי ההתמחות הרלוונטיים)
• ראיון בפני ועדת קבלה
• שליטה בשפה האנגלית ברמה המאפשרת קריאה של מאמרים מקצועיים
• בעלי תואר אקדמי שלא בתחומי ההתמחות, המבקשים ללמוד בתכנית, נדרשים להשלמה של 26 ש"ש בתחום ההתמחות. ניתן להשלים שעות אלה בבית הספר לחינוך לפני תחילת הלימודים בתכנית (על לימודים אלה יש לשלם בנפרד).
• לימודי ההשלמה שיידרשו בתחום ההתמחות בהיקף של עד 8 ש"ש יוכלו להילמד במקביל ללימודים בתכנית (בתשלום נפרד).

מבנה תכנית הלימודים ועוד
• היקף הלימודים - 66 ש"ס (33 ש"ש) בשתי חטיבות
• משך הלימודים - שנתיים
• ימי הלימוד - יום ב' יוקדש ללימודים במכללה ויום נוסף יוקדש להתנסות בבית הספר וללימודים נוספים, בהתאם להתמחות