הויכוח על תועלות הלוח הממוחשב האינטראקטיבי בכיתה

מאת: Jan Lacina
יש, אמנם, ממצאים מחקר ראשונים המלמדים לכאורה כי לוח אינטראקטיבי ממוחשב בכיתה מגביר את המוטיבציה והמעורבות של התלמידים, אך מחקר אחר  שנערך באוניברסיטת לונדון מצא כי מעורבות התלמידים בכיתה שבה מותקן לוח אינטראקטיבי ממוחשב היא קצרת טווח. הוראה באמצעות לוח אינטראקטיבי ממוחשב בכיתה צריכה להיות הרבה יותר מאתגרת מאשר הדגמת מטלות פשוטות על הלוח, היא צריכה לפתח יכולות חשיבה גבוהות יותר אצל התלמידים. מדינות ומחוזות חינוך ברחבי העולם משקיעות מיליוני דולרים ברכישת לוחות אינטראקטיביים ממוחשבים בחינוך אך קיים חשש שתוך כמה שנים הטכנולוגיה תתיישן ותפסיק לעניין את הלומדים בכיתה. המאמר מונה את היתרונות ואת החסרונות של התקנת לוחות אינטראקטיביים ממוחשבים בכיתות הלימוד.

מקור וקרדיט:

Jan LacinaChildhood Education. Olney: Summer 2009. Vol. 85, Iss. 4; pg. 270, 3 pgs

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

אשמח מאוד לקבל את המאמר המלא לעיון ולמידה.

פורסמה ב 08/05/2013 ע״י רווית פינקו