ההתנגדות של המרצים בארה"ב לגבי קורסים מקוונים מסוג MOOC לובשת עוד צורות

חילוקי הדעות לגבי הקורסים המקוונים מסוג MOOC בארה"ב אינם בהכרח רק לגבי ההיבטים הפדגוגיים של הלמידה מקוונת אלא גם לגבי זכויות הקניין הרוחני של חומרי הלמידה בקורסים המקוונים.

לאחרונה נשמעת הדרישה של המרצים המלמדים במכללות האמריקאיות לגבי הפצת תכני הלימוד מעבר לגבולות הקמפוס. ארגון המרצים אמריקאי (AAUP ) . הביע לאחרונה את דאגתו מעניין הקניין הרוחני של חומרי הלמידה והתכנים המועלים לקורסי הMOOC תוך מתן נגישות מלאה לעשרות אלפי לומדים ברחבי העולם.

למאמר

ראה גם :

הטכניון ואוניברסיטת תל אביב הצטרפו ל"קורסרה" – יציעו בקרוב קורסים מקוונים בחינם ברשת

הטכניון ואוניברסיטת תל אביב הפכו לחברים ברשת השותפים החינוכיים של קורסרה( Coursera), ובקרוב יציעו קורסים מקוונים מסוג MOOC חינם לכל המעוניין, בכל מקום בעולם. שתי אוניברסיטאות אלה יצטרפו לשמונים אוניברסיטאות ומוסדות חינוך אחרים, ביניהם האוניברסיטה העברית אשר כבר חברה בשותפות, לקידום ההוראה ללא גבולות באמצעות הפלטפורמה של קורסרה.
הטכניון ואוניברסיטת תל אביב יפתחו בארבעה קורסים, בתחומים הבאים: הנדסה, ארכיאולוגיה, ביולוגיה ולימודי תרבות.
לדיווח באתר הידען

צמצום הציפיות לגבי תופעת ה-MOOC