ההשפעות של זמן הגלישה באינטרנט על ציוני החיבורים של התלמידים

מאת: Kim Doan

Doan, Kim; Bloomfield, Aaron. "The effects of browse time on the Internet on students' essay scores", TechTrends: Linking Research & Practice to Improve Learning, Nov2014, Vol. 58 Issue 6, p63-72.

מחקר זה בחן כיצד זמן החיפוש ברשת, שארך 30 דקות, השפיע על ציוני החיבורים של התלמידים. במחקר השתתפו 49 תלמידים בכיתות ד' ו-ה' מבית ספר יסודי בוירג'יניה שבארה"ב. התלמידים הוקצו רנדומלית לשלוש קבוצות.

ניתוח הנתונים מראה כי נמצאה מובהקות סטטיסטית בשני מרכיבים של הכתיבה. הקבוצה שקיבלה הדרכה לגבי שימוש באינטרנט כדי לערוך מחקר בשלב שלפני הכתיבה הציגה ביצועים טובים יותר מאשר קבוצת הביקורת בשני תחומים: הציון הכללי של החיבור והשימוש באינטרנט.

המחקר גם ייצר גודל אפקט הנע מקטן לגדול כאשר המשתמשים באינטרנט הושוו לקבוצת הביקורת. נידונות ההשלכות עבור העתיד של השימוש באינטרנט במערכת הבית-ספרית.

קישור לתקציר המאמר באנגלית

ראה גם:

כיצד מעשירים את עולמם התרבותי של תלמידים בבתי הספר היסודיים באמצעות האינטרנט ?