האם תחום החינוך זקוק כיום למנוע חיפוש ייעודי ?

היו כבר ניסיונות לפתח מנוע חינוך נפרד לתחום החינוך , אך המורים והתלמידים חזרו "הביתה" לגוגל . עם זאת, הניסיון הפדגוגי מלמד כי חיפוש בגוגל הוא לא בהכרח חקר במשמעות החינוכית של התהליך שרוצים להקנות לתלמידים .

מנוע החיפוש החדש Instagrok לקח אתגר זה ברצינות והוא מנסה להתמודד עם תהליך החיפוש באינטרנט בדרך יותר נכונה מבחינה חינוכית ומבחינה קוגניטיבית. במקום רשימות מצאי של מקורות מידע , הוא מנסה ליצור הבניית מידע . לצד הצגה תבניתית של המידע הוא מציע גם מפת מושגים דינאמית באמצעותה אפשר בצורה אסוציאטיבית להמשיך ולחקור את הנושא. השימוש במפת מושגים דינאמית קרוב יותר לתהליך חקר מאשר חיפוש סטנדרטי בגוגל.

מדובר בחברת הזנק ( סטארט –אפ) וצריך לתת לה עוד זמן פיתוח . בכל מקרה , המנוע החדשני מבטיח גישה יותר נכונה לחיפוש מידע בתחום החינוך. אנחנו בישראל לא נוכל ליהנות מהחיפוש החדשני כי עברית לא נכללה בשפות אותן סורק מנוע החיפוש החדש. אבל לפחות נדע כי במדינות דוברות אנגלית מנסים לאמץ גישה יותר נכונה לחיפוש מידע באינטרנט.

למנוע החיפוש

הערה : המנוע עובד במיטבו בפיירפוקס

למאמר על מנוע החיפוש החדשני
Instagrok: A (Re)Search Engine for Education

תודה למידענית הערוץ הבינלאומי של מכון מופ"ת , פני ברסימנטוב על המידע

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

מנועי חיפוש ויזואליים אינם המצאה (quintura, search-cube לדוגמא).אבל מה שהולך שם בinstaGrok ממש יפה!כל הכבוד על המציאה.

פורסמה ב 02/05/2012 ע״י שחר עוז