האם יש עתיד ליישום הסינכרוני Google Wave בחינוך?

ההכרזה על היישום החדשני של חברת גוגל Google Wave לוותה בקול תרועה גדולה והיום יש ביקורת בעולם על ישימות של והצורך ביישום מתקדם זה של תקשורת סינכרונית בין אנשים . בינתיים , מתברר כי הפוטנציאל העיקרי של Google Wave הוא לא בתחום העסקי ולא בתחום תרבות הפנאי אלא דווקא בחינוך בכלל ובחינוך הגבוה בפרט.  המאמר הנוכחי מדווח על ניסוי שנערך לאחרונה באוניברסיטאות בארה"ב ובאירלנד עם היישום של Google Wave . ממצאי הניסוי מראים כי ניתן להשיג שיתופיות גבוהה ודינאמית במידע וידע בין סטודנטים הלומדים באותו קורס ויותר מכך בין סטודנטים הלומדים בקורסים שונים ומתחברים באמצעות Google Wave לדיון שיתופי או יום עיון שיתופי כולל חילופי מידע סינכרוניים מקבילים בוידאו , טקסטים וקבצים.  מתוך הניסוי עולה כי ליישום    החדש   Google Wave יש פוטנציאל חינוכי וטכנולוגי לעריכת ימי עיון משותפים  מסוג    Webinars  באוניברסיטאות ובמכללות .
ראה גם :
על אף ש-Google Wave זכתה לתשומת לב מסוימת בעקבות השקתה בהקשר של יישום אפשרי בתחום החינוך, נקודה זו נותרה בלתי מטופלת ברובה. חלק מהמאמצים המוקדמים של Wave דיווחו כי היא משלבת את מיטב התכונות מפלטפורמות אחרות לעבודה משותפת עם שכבה של זמן אמת. בעוד Google Docs מאפשר לתלמידים לעבוד יחד על משימות ושיעורים, Google Wave מאפשר להם לעשות זאת בזמן אמת ולראות מה כל אחד מהם כותב. תכונה זו יעילה במיוחד למשימות שהן רשימות, שאלות והערות (ערוץ רקע להרצאה פרונטלית) ופרויקטים משותפים. מקור וקרדיט