האינטרנט משולב באופן חופשי במערך בחינות של התלמידים בדנמרק

בצעד נועז החליט משרד החינוך הדני לאפשר לתלמידים גישה חופשית ומלאה לאינטרנט במהלך בחינות סוף השנה בבתי הספר התיכוניים בדנמרק.  14 בתי ספר תיכוניים בדנמרק משתתפים עתה בניסוי של מערך בחינות חדשני וממוחשב. היעד הוא להעביר את כל בתי הספר התיכוניים בדנמרק למערך הבחינות הממוחשב עד סוף שנת 2011.  כך לדוגמא, יכולים עתה התלמידים הנבחנים בבחינות סוף השנה בלשון ובשפה להיעזר באופן חופשי באינטרנט , לגשת לכל אתר אינטרנט וגם לתקשר באמצעות הדוא"ל שלהם עם עמיתים או גורמים מחוץ לביה"ס.
משרד החינוך הדני מאמין כי האינטרנט הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו ולכן צריך לשלבו גם בחיי בתי הספר, לרבות הבחינות של התלמידים. השאלה המתבקשת היא כמובן , האם התלמידים לא ינסו להעתיק תשובות באמצעות תקשורת הדוא"ל אל חבריהם ? לכאורה חשש זה קיים, אך משרד החינוך הדני הציב את היושרה של התלמידים כערך בפני עצמו ולכן החליט על פתיחות מרבית גם במערך הבחינות . עם זאת, באופן מעשי מאפייני השאלות במערך הבחינות הממוחשב השתנו לחלוטין, השאלות הן אנליטיות בניגוד לאופי העובדתי של מערך הבחינות המסורתי , ולכן מאמינים המורים ומנהלי בתי הספר בדנמרק כי בסביבת הבחינה הממוחשבת החדשה יכול התלמיד להתבסס רק על יכולת הניתוח של עצמו ופחות על עמיתיו .

קרדיט : תודה לגיא לוי , ממט"ח על המידע .