דור הסטודנטים המרושתים – Net Gen Students

מקור:

Net Gen Students: Learning, Technology and Libraries, JISC/CNI Conference

ליפינקוט (Lippincott) מתארת במצגת את דור הסטודנטים המרושתים, אותם היא מכנה Net Gen Students, אך לעתים גם בשמות "Digital Natives" "DotNets" ועוד...
מדובר בדור שנולד בין 1982-1991 והוא גדל עם מחשב בבית או בבית הספר.

מאפייני דור זה:

·  אורינטציה לעבודה קבוצתית
·  תמיד מחוברים/מקושרים, ריבוי מטלות
·  למידה חוויתית
·  ויזואליים
·  יצרנים ולא רק צרכנים (למשל יצרנים של מידע לקהילה בינ"ל באמצעות שיתוף ידע וכתיבה בבלוגים)

דור זה גם מפתח יחסי למידה אחרים: חברתיים ולא רק אקדמאיים, וירטואליים ולא רק פיסיים.

השלכות לגבי שירותים ומשאבים המסופקים לדור זה:

• יש להכשיר את התלמידים להיות יצרני מידע: על ידי כלי מחקר חדשים, מודלים חדשים של תקשורת
  • לספק מרחבי למידה חדשים: חלל מתאים לקבוצה, ציוד מולטימדיה ללמוד דרכי מתן שירות: רישות חברתי, פרסונליזציה, דרכי גישה חדשות למידע, עירוב ושילוב של שירותים פיסיים עם וירטואליים
  • יש לסייע לתלמידים בטרנספורמציה משימוש בטכנולוגיות לצרכי פנאי לשימוש אקדמאי בהן.

לקריאה משלימה מומלץ לקרוא את הספר Educating The Next Generation

מחברים שונים, עותק לקריאה חופשית באתר:http://www.educause.edu/EducatingtheNetGeneration/5989