דגם מתוקשב באינטרנט לשילוב למידה שיתופית מסוג ג'יקסו בבתי ספר

• תכנון הלמידה בקבוצות
  • שילוב האינטרנט במשימות הג'יקסו
  • מרכיבי הסביבה המתוקשבת לביצוע פעולות החקר במסגרת הג'יקסו

שיטת הג'יקסו JIGSAW לקוח ממשחק הרכבה "הג'יקסו פזל", בו המשחק מרכיב ומחבר מספר חלקים שונים לתמונה שלמה. עפ"י רחל הרץ-לזרוביץ ואינה פוקס (1987) נקראת השיטה בישראל צוה"ר (צוותי הרכבה).

שיטת גיקסו המקורית פותחה על ידי ארונסון ושות' (1978) במטרה מוצהרת להעמיד את התלמידים במצבים קיצוניים של תלות ביניהם. שיטת גיקסו II פותחה על ידי Slavin (1980) על בסיס השיטה המקורית. בגיקסו II הוכנס מימד של תחרות בין הקבוצות, כאשר התלמידים נבחנו באופן יחידני על כל החומר הנלמד בקבוצות, והציונים הללו נתרמו לציון קבוצתי. (כהן, 1995).

במוקד המודל הפדגוגי המתוקשב באינטרנט להפעלת צוותי הג'יקסו נמצאת הקמת קהילה מתוקשבת (פורום מתוקשב) אליה יתחברו כל צוותי התלמידים בביה"ס העובדים על פרוייקטים או קטעים בשיטת הג'יקסו. לכל צוות מומחים בהפעלה יהיה מערך עבודה משותף וספריה דיגיטאלית משותפת. לכל צוות מומחים יהיו פורום ממוחשב, כלי אחסון ועיבוד שיתופיים של מקורות המידע.הפעלת תלמידים בשיטת הגיקסו אינה חייבת להיות מוגבלת לשטח ביה"ס ולדיון הכיתתי המוגבל בזמן. הפורומים on-line, שמשמעותם השתתפות בדיון נתמכת אינטרנט ברשת, הם דוגמה לאחד הכלים המאפשרים ללומדים בשיטת הג'יקסו לשתף פעולה מרחוק. החלפה של מידע, דעות, עמדות ואמונות סביב נושא יכולה להיחשב לגרעין של תהליך קבוצתי של בניית ידע.

לפריט זה התפרסמו 11 תגובות

אשמח לעזרה , תן לי דוגמא ללמידה בקבוצה בשטת ק'יקסו ?

פורסמה ב 10/02/2024 ע״י אמלמל

שלום, אשמח לקבל חומרי לימוד מותאמי שפה עבור עולים חדשים (הוראת מבוגרים)יכול להיות בכל נושא :)תודה מראש

פורסמה ב 15/06/2016 ע״י ליאת א

הי, אשמח לקבל חומר בהבנת הנקרא לכיתות ד' וגם לתנ"ך לכיתות ד' (כרגע מלמדת ספר שופטים).תודה רבהאודליה

פורסמה ב 07/04/2014 ע״י אודליה מאיה

אודה לכם אם תשלחו לי חומר בשפה – הבנת הנקרא/ ספרות לכתה ה בשיטת ג'יקסו.

פורסמה ב 12/02/2014 ע״י סיגלית צמח

מבקשת לקבל חומרי לימוד בשיטת הג'יקסו במתמטיקה תנ"ך ושפה לכיתות ה' ו'.

פורסמה ב 28/12/2013 ע״י שולה נדב

מעונינת לקבל הנחיה איך אפשר לעשות למידת עמיתים לעשרת המכות?

פורסמה ב 20/10/2011 ע״י שלומית

תודה

פורסמה ב 02/03/2011 ע״י אבו פרוה אחלאם

אנימלמד תע"י בכתות ז ו-ח ומגיש לבגרות כתה י' אודה לכם אם יש חומר רלוונטי לגבי. תודה