בלי נפט ועם המון מהגרים – כך בונים מערכת חינוך מהטובות בעולם

כמחצית מהתלמידים באונטריו שבקנדה הם ילדי מהגרים , חלק לא מבוטל הם ילדי אומות האינדיאנים, העניות ברובן , למרות זאת, המחוז עבר בעשורים האחרונים רפורמה חינוכית מעוררת התפעלות, שהזניקה את הישגי התלמידים , מה יכולה ישראל ללמוד ממחוז אחד קפוא ומרוחק בקנדה .

בעוד שמודלים חינוכיים מצליחים אחרים, כמו המודל הפיני או הסינגפורי, אינם יכולים להיות מיושמים בישראל בשל ההבדלים התרבותיים והדמוגרפיים הגדולים, הרי שלאונטריו ולישראל כמה קווי דמיון גדולים שהופכים אותו למודל חיקוי רלוונטי. עם אוכלוסייה של 13 מיליון איש, 2 מיליון תלמידים, תושבים בעלי רקע תרבותי שונה וגם דוברי שפות שונות – ומהגרים רבים, אונטריו היתה בעשור האחרון מעבדה מצליחה לרפורמה חינוכית, שהביאה לא רק להישגים במבחנים, אלא לסגירת פערים בין אוכלוסיות שונות.

לסקירה של דפנה מאור

בלי נפט ועם המון מהגרים - כך בונים מערכת חינוך מהטובות בעולם