בלוגים כחלק מהתרבות הארגונית והפדגוגית של ביה"ס – ביה"ס יהל"ם ברמת גן

בין בתי הספר הפעילים בשילוב הבלוגים בתרבות הארגונית בביה"ס ובלמידה מתוקשבת בולט לטובה ביה"ס יהל"ם ברמת גן .

בית הספר הינו מוביל תקשוב המטפח מיומנויות אורייניות בסביבות מתוקשבות. לאחר בדיקת כלים מתוקשבים, נבחר הבלוג כבמה לכתיבה לתלמידים ומורים. אחד מיתרונויות הוא קלות ההטמעה והשימוש.
לפני כשנה, פתח בית הספר את הבלוג הראשון שלו .
http://morimyahalom.blogspot.com/ הבלוג הינו סגור למורים בלבד ומשמש ככלי ארגוני. נבנה בכלי גוגל ואפשר ארגון וניהול ידע על ידי שיתוף המורים בנעשה בכיתות, תיעוד הודעות שוטפות למורים, פרסום פעילויות ושיעורים, אתרים חינוכיים, מאמרים וכד'.
 בהמשך נפתחו בלוגים נוספים עפ"י דרישת המורים בשטח במטרה לשפר תהליכי כתיבה. לאחר הדרכה קצרה למורות, הן היו עצמאיות בשטח.
  • בלוג אנגלית – משמש כעיתון וירטואלי בשפה האנגלית - Yahalom post
  •  בלוגים לשיפור תהליכי כתיבה: בלוג כיתה ה'2 ו- בלוג כיתות ז'.
  •  לוגים לתיעוד תהליכי חונכות:
  • בלוג יהלום של גן ילדי כיתה ו' חונכים ילדי גן בביקורם בבית הספר. במהלך ביקור ילדי הגן, התלמידים הבוגרים ממחיזים סיפורים בליווי מצגות. בעקבות הסיפורים, הילדים מכינים יחד יצירות דיגיטליות, אותן מעלים לבלוג. כמו כן, מתעדים התלמידים הבוגרים  את תהליך החונכות.
    הקשר הרב דורי בבית ספר יהל"ם – כחלק מתוכנית "הקשר הרב דורי" נפתח בלוג מרכזי ובו קישורים לבלוגים אחרים אשר נפתחו על ידי התלמידים. במסגרת התוכנית חונכים תלמידים צעירים מבוגרים בגיל הזהב ומלמדים אותם יישומי מחשב.