בארה"ב : שלוש מדינות יחלו ברפורמה מקיפה בתיכוניים

מקור וקרדיט : קו לחינוך , גליון  4.12.2008

שלוש מדינות בארה"ב – מסצ'וסטס , יוטה וניו-המפשייר , הסכימו לאחרונה להשתתף במחקר חלוץ, שבמסגרתו תתבצע רפורמה מקיפה בתיכונים הציבוריים שלהם , על כך מדווחת כתבה שכותרתה  three states are bold high school reforms שהתפרסמה לאחרונה בעיתון כריסיטיאן סיינס מוניטור. על פי הכתבה , במסגרת הרפורמה יוכלו התלמידים לסיים את לימודיהם בגיל 16 , ולהתחיל בלימודים במוסדות אקדמאיים. הרעיון העומד מאחורי פעולה זו הוא , שלתלמידים רבים תהיה מוטיבציה להתאמץ לסיים את הלימודים מוקדם. על פי תכנית הרפורמה האמריקאית , התלמידים שיבקשו לסיים את לימודיהם בגיל 16 , יידרשו לעבור בהצלחה מבחנים של המדינות. תלמידים שייכשלו במבחנים , יקבלו סיוע במקצועות שבהם הם חלשים , ויוכלו לגשת אליהם במועד מאוחר יותר. בכתבה מצוין , כי סיום הלימודים בגיל 16 הוא רק אחד ממערכת של שינויים , שתונהג במסגרת הרפורמה בתיכונים בשלוש המדינות. המטרה המוצהרת של הרפורמה היא להכין את התלמידים טוב יותר לשוק העבודה התחרותי של המאה ה21.
בכתבה מצוין , כי אם יצליח הניסוי בשלוש המדינות , תתעצם בארה"ב כולה התמיכה ברפורמה בתיכונים. בכתבה נטען , כי מערכת החינוך בתיכונים בארה"ב לא השתנתה במהותה מזה מאה שנים ויותר. סיבה נוספת להנהגת הרפורמה בתיכונים היא כלכלית, באמצעותה ייחסכו למדינה תקציבים גדולים, המופנים כיום לכיתות הגבוהות בתיכונים. מצדדי הרפורמה כי תקציבים אלה יועברו לחיזוק החינוך בגיל הרך ולהעלאת שכר המורים.