אתר האינטרנט החדש מחונ net – היבטים מידעניים

אתר האינטרנט החדש מחוֹנ-net הוא יוזמה מבורכת של משרד החינוך- האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים. האתר מיועד לכל העוסקים בטיפוח תלמידים מחוננים ומצטיינים ומטרתו לקדם יצירת קהילה מקצועית של מורים למחוננים ולמצטיינים המחליפים רעיונות , שיטות הוראה וחומרים שונים באופן שיקדם את הוראת המחוננים והמצטיינים בישראל ואת המורים עצמם.

היבטים תכניים :המאגר מכיל חומרי הוראה ולמידה , מאמרים , מצגות , סרטונים, מידע כללי וחומרים אחרים העשויים לסייע לצוותי חינוך העוסקים בטיפוח תלמידים מחוננים ומצטיינים .

היבטים צורניים : בדף הראשי של האתר מופיעות שתי קוביות תוכן יעילות : "מה חדש" ? , "במעגל היצירה" . השימוש בקוביות תוכן בולטות יש בו כדי להקל על התמצאות המשתמשים.

היבטים מידעניים : הפורטל החדש כולל מגוון מאמרים , מחקרים וחומרי למידה עפ"י הסיווגים העיקריים בפורטל :
    מחקר
    תחומי דעת
    פדגוגיות ייעודיות
    היבטים ערכיים רגשיים וחברתיים
    מדיניות האגף

כמו כן , כולל האתר ענן תגיות ( מילות מפתח) שיש בו כדי להקל על איתור מקורות המידע והתכנים.

ניתן לסנן את פריטי המידע במאגר עפ"י סוגי חומר/מדיה כגון ( אתר, הנחיות ונהלים, הרצאה , חומרי עזר ועוד ) .

הפצת המידע : עדיין לא נמצאו מנגנוני עדכון כגון רישום לקבלת עדכונים חדשים או מעקב שוטף  עפ"י RSS. סביר להניח כי אלו יפותחו בהמשך.

קישור לאתר

הפיתוח הטכנולוגי נעשה ע"י מט"ח .

למידע נוסף

לפריט זה התפרסמו 2 תגובות

למה לא ניתן להכנס לאתר?

פורסמה ב 03/01/2023 ע״י שושי כהן