אתיקה וגיבוש קוד אתי במכללה להכשרת מורים

קטקו תמר, דוניצה-שמידט סמדר, יוסף גילי (2008). אתיקה וגיבוש קוד אתי במכללה להכשרת מורים , מכללת סמינר הקיבוצים.

המחקר בדק מהן העמדות והתפישות של מרצים במכללה לגבי קיומו וחשיבותו של קוד אתי בחנוך בכלל ובמכללות להכשרת מורים בפרט. עוד בדק המחקר את העמדות של המרצים כלפי קיומן של נורמות הוראה במכללה, המחייבות את כלל המרצים והמהוות תנאי מוקדם לקיומו של תהליך גיבוש קוד אתי.
אוכלוסיית המחקר כללה 97 מרצים במכללה גדולה אחת. ייצוג הולם נמצא בקרב המרצים לתחומי הוראה שונים. כלי המחקר היה שאלון דיווח עצמי שכלל שאלות סגורות ופתוחות.
בין הממצאים: קיימות תפיסות חיוביות של המרצים כלפי קיומו של קוד אתי בחינוך בכלל ובמכללות בפרט, הדבר נתפש כחשוב ביותר, ככזה שיתרום להעלאת רמת ההוראה וליוקרת המקצוע; הנחקרים ציינו כי מרכיבי קוד אתי צרכים לכלול: ערכים, מקצועיות, יחסי מורה-תלמיד ומוסר עבודה ונאמנות; נמצא הבדל בין המדריכים הפדגוגיים לבין המרצים הדיסציפלינריים לגבי רוב המרכיבים הנ"ל. עוד נמצא כי עמדות הנחקרים כלפי נורמות ההוראה במכללה היו גבוהות בכל הקשור לסילבוס ופחות באשר לדרישות לקריאה, ולהאחדת דרישות בקורסים.
לדעת החוקרות , קוד אתי במכללה להכשרת מורים ואנשי חינוך ראוי שיהווה בסיס ערכי, תוכני וארגוני בכל תחומי הדעת במסגרת זו.
מחקר זה נערך בסיוע מכון מופ"ת

לפריט זה התפרסמו 5 תגובות

מעניין ביותר.

פורסמה ב 28/10/2019 ע״י חגית